В България има почва за бизнес с ръчно изработени продукти

У нас винаги е имало потенциал за това, но сега потребителите стават и по-информирани
19 юли 2018 13:23, Екип на Bloomberg
11
В България има почва за бизнес с ръчно изработени продукти
Снимка: Pixabay

В България винаги е имало почва за развиването на бизнес с ръчно изработени продукти. Условията за развиване на „бавна“ мода тук стават все по-благоприятни. Винаги е имало потребители за такава услуга, но сега хората стават все по-информирани. Това каза Ваня Пешина, основател на Pesh Art, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Тя сподели, че ръчно изработените модни продукти се различават от тези, които са за масова употреба, най-вече в бързината и качеството. При „бързите“ модни продукти потребителите купуват нещо на ниска цена, но животът му е по-кратък. При „бавните“ получават не само качество, в повечето случай на добра цена, но и грижа.

„Грижата е това, върху което ние се съсредоточаваме. Според мен българският потребител все по-често включва в избора си грижата за природата. Опитва се да бъде по-информиран, по-загрижен, по-отговорен, както към себе си, така и към самите продукти и всичко, което го заобикаля“.

Пешина сподели още, че няма универсална формула при определянето на цената за тези продукти. Тя поясни, че те имат минимум, който се определя от качеството на продуктите.

„Последните няколко години тези продукти покачиха цените си и се опитваме да се съобразим и с това, и с клиентите си. Характерно за нас е, че дори индивидуалната поръчка не променя цената на продукта, защото държим клиентите да са удовлетворени“.

Основателката на Pesh Art сподели още, че според нея българските потребители стават все по-платежоспособни и не толкова заради самата сума, а защото се учат как да харчат по-разумно. Да влагат парите си там, където те ще оцелеят повече време. 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 7 месеца
до един от северозапада

Една риза с БГ щевици струва 70лв.Няма ръчно изработена риза от памук, лен или нещо подходящо за 30лв. както си записал. При обувките е пак така, Съшото в хранителната промишленост. Домашно сирене 9=10лв. / в мола има и по7-8лв.
Иначе в мола можеш да си пиеш капучиното с 22 сметани .
9
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 месеца
А какво търсят хората?Трайно и скърпо или евтино и нетрайно, може да се дадат само няколко примера.Риза в бутик струва около 30 лева, българска. Около 10 лева в китайския магазин, и около 1-2 лева в дрехи на килограм. Познайте къде напира народът.Не в бутиците, за всеки случай, там и в моловете ходят тези, които имат възможности.Същото е и с леките автомобили-нови и втора употреба.А да се твързи, че занаятчийството ще се конкурира с новото производсто е връщане в 19 век...
8
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 месеца
До Анонимен 1 За сметка на това, политолози, ПР специалисти , специалисти маркетинг, счетоводители-с лопата да ги ринеш, средни и висши училища ги бълват на килограм.По мое виждане-на един работещ се падат 5-6 неработещи, тоест-работещи но не добавящи стойност към брутния продукт, 3-ма пенсионери и поне 1 инвалид , щяха да забравя и поне 2-ма от етноса, на помощи.Е, от къде???? Пирамидата е обърната....
7
1
 
3
 
! Отговори
Страхотно преди 7 месеца
Пак да се отворят павилиончета : ловим бримки, поставяме дюзи, пълним запалки и химикалки!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То у нас автоматиката ни е ръчна така че винаги продуктите ни са ръчно изработени.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глупости! Има чушки!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Платена статия / реклама на една пловдивска фирма за обувки.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До аз.
Китайците сглобяват телевизори!
Нито са тяхно изобретени,откритие и тн.
2
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Назад към мотиката значи пък нека глупавите китайци правят телевизори
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почва има, ама орачите ги няма! Опитайте се един занаятчия да намерите! Няма. И по-зле ще става.