Въпреки цензурата Google се връща в Китай

Дори подобен ход предизвика множество полемики в САЩ
8 авг 2018 16:37, Екип на Bloomberg
8
Въпреки цензурата Google се връща в Китай
Снимка: Pixabay

През 2009-та година Google решава да се изтегли от Китай заради цензурата, която местното правителство налага на търсачката. Според скорошна информация, компанията работи върху облачни услуги заедно с други технологични гиганти като Alibaba и Tencent и обмисля връщане на пазара на втората най-голяма икономика в света. Това коментираха Коментар на Боб Борстин - бивш директор на политиката в Google и журналиста от Bloomberg Opinion Шира Овиде.

Дори само новината, че Google обмисля подобен ход предизвика множество полемики в Съединените щати, като сенатор Марко Рубио беше особено категоричен в изказването си срещу действията на Google.

Китай е пазар с над 700 млн. интернет потребители и икономическите причини за решението на компанията са ясни. Какви обаче са останалите причини за това решение, как ще реагират китайски власти и дали изобщо Google ще може да се пребори с местните гиганти, които от години доминират на пазара там? 

Повече по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гугъл бе изгонен от Китай, ще се върне само ако китайците решат
5
1
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
парите са сладко нещо...
4
2
 
2
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
не знам, но на скоро осъдиха в китай, жена на смъртна присъда с процес с продължителност 2 дена - виновен ли си, невинен ли си - никой не знае. чрез цензулата на гугъл и останалите гиганти, ще ни наложат тотална цензура и накрай ще стане и тук същата диктатура като в китай, ако ще и отвъдгалактическа икономика да са, не са свободни, а свободата цена няма.
3
6
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"..връщане на пазара на втората най-голяма икономика"Това "втората" май е от кумува срама.Баш си е първа,ама нейсе,да не дразним американците,че току виж се засегнали и взели да бомбардират де що им падне-в това отношение са безусловно първи.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпреки"? Та те са най-бруталият цензор в света, тях не цензурата, а тъкмо обратното би ги притеснило - ако правителството им наложи да НЕ я налагат. Разбира се, такова правителство няма и няма да има. никъде по света (Поне не и сред влиятелните държави.). Всичко е под тотален контрол. Координираните действия между различните "независими" технологични гиганти е ясен признак за това на какво положение са нещата.
1
2
 
11
 
! Отговори
Пропагандист преди 5 години
Заглавието да се чете: "Гугъл се предадоха, наведоха глава пред цензурата и се връщат в Китай"

Спонсорирани публикации