Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
380 Имало е даже няколко българи велики везири... .Хайде бре, не го ли намери списъкът с великите везирин в гуглето? Усети ли се защо ти казах поне двама да ми кажеш? Търсиш още вторият ли? Хахаха. Търси, търси...списъкът е дълъг.
337
33
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Само така. Турция заслужава уважение!!!
336
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой турски сериал остана без реквизита си от фалшиви долари. Тия хора не проумяват ли че така вредят на собствената си филмова индустрия.
335
3
 
20
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Не мога да се сетя за момент от българската история когато българите са постъпвали чак толкова mъnо и масово, щото вожда им е казал.Когато банките пукаха като пуканки през виденовия масов обир хората си теглеха партите от банките (те пък затваряха клоновете), въпреки че някви икономисти ни убеждаваше да внасяме валутата (за да могат да ги изнесат в чувалчета).И турците не мое са толкова mъnи.Може и да е имало някой да си счупи стария айфон,пък ердогановата пропаганда да си е свършила работата
334
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комшиите подминаха и Путин. Той поне само унищожаваше хранителни стоки с булдозери, а туpчилята направиха огромен скок напред в контра санкциите, горене на фалшиви долари и мачкане на остаряла електроника.
333
4
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 391Чакай малкоДо седмица ще им свалят и кредитния рейтингПанаира тепърва започва
332
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
380 Имало е даже няколко българи велики везири... Даже голяма част от великите везири не са от Турция... Ама то да четеш история не е като да лаеш неподготвен по месечината....Нали това казвам и аз. Имало е везирин от всички народи в империята, но български-не. Хайде ти като си чело толкова ми кажи поне двама от многото. Можеш да ползваш и чичко Гугъл.
331
3
 
22
 
! Отговори
шматка преди 5 години
За 2018 МРЗ в Турция е 1600лири или около 480 лв ХахаПри нас е 520лвУтре при нас пак ще е толкова но в Турция ще е вече 400Не за с.апун ами и за шепа жито ще се плющите
330
4
 
23
 
! Отговори
до Priest преди 5 години
Какви жени?Тея плъxoве aнaдолски ce *** помежду си!*** пробити!Тя и религията им е такава - като зaдник пробита!
329
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде очаквате от човек потомствен роб, изпратил жена си по световните шантани да припечелва долари с това с което се е родила за да го изхранва докато той жули пърцуца пред блока да разбере символичното им изгаряне от хора непризнаващи и непознаващи робство?
328
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега американците като видят какви юнаци са турците и как горят и блъскат с чуковете американски долари и американска електроника веднага ще им отменят санкциите и митата. Най-много с простотията си да си навлекат още по-голяма беля, да ги запишат в списъка от държави спонсори на тероризма. Те тогава *** ще я вапцат окончателно.
327
1
 
6
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
380 Имало е даже няколко българи велики везири... Даже голяма част от великите везири не са от Турция... Ама то да четеш история не е като да лаеш неподготвен по месечината...
326
5
 
13
 
! Отговори
Priest of Satan преди 5 години
Не знам за жена ми, но и твойта май не те ще, щом висиш нощем като coпол, и то в български сайт
325
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това сте такива грозни, криви и миpизливи, и никой не ви ще....Жена ти не мисли така. Хахаха
324
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива платени протестни акции се правят и у нас пред американското посолство от руските патриоти на Сидеров и Каракачанов.
323
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли странно в империя в която по заслуги е можело да станеш дори главен везир да няма нито един българин везирин? Толкова ли са били некадърни българите в империята? Всъщност няма нищо странно, те и сега са последната дупка в ЕС.
322
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, и какво ще купят вместо айфон? Самсунг, който отново принадлежи на американци. По *** нация от комшиите няма. Изпреварват и руснаците с една обиколка.
321
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичките ви султани са всъщност с български или арменски произход!.кажи един султан с български произход така за пример.
320
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българин да изгори долар!!! По скоро ще си даде дюпето за него, а за два ще даде и жена си, за три и щерка си.
319
3
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
"Колкото повече лирата пада, толкова повече износът се увеличава." - Така е, но после трябват суровини за новия изност които се купуват с долари и тогава Ердо продава златото или тегли кредит с облигации на 17% от които си купих и аз :)Да е жив и здраво още дълго време.