Експертите от Spirits Selection: Българската алкохолна индустрия е на световно ниво

Журито на международния конкурс посети фабриката на VP Brands International в Пещера
Обновена: 27 авг 2018 12:09 | 27 авг 2018 12:09,
Експертите от Spirits Selection: Българската алкохолна индустрия е на световно ниво

България има потенциал да се наложи като висококачествен производител на алкохолни напитки. Около това мнение се обедини международното жури на конкурса за високоалкохолни напитки Spirits Selection, който тази година се проведе в Пловдив от 20-и до 25-и август.

Водещите дегустатори обиколиха производствата на ключовите български производители, като една от основните им спирки бе модерната фабрика на VP Brands International (VPBI) в Пещера - производителят на Пещерска ракия, водка Flirt, мента и мастика “Пещера”. В производственото звено те разгледаха бутилиращите цехове и купажните отделения към тях, посетиха един от складовете за отлежаване с 14 000 бъчви и дегустираха напитките от портфолиото на компанията. По време на обиколката експертите на VPBI представиха всички етапи на контрол и анализи на продуктите, така че да се гарантира най-доброто качество.

„Първо на етап купажиране се взима проба, която се изпраща в акредитирана лаборатория за физико-химичен анализ. Ако отговаря на необходимите изисквания, минава през вътрешната дегустационна комисия. Вторият етап е многократна филтрацията, която може да се извърши с  иновативната  технология за сребърна, за платинена филтрация или и двете. След това готовият продукт отива в буферни съдове, където отново подлежи на строг физико-химичен и органолептичен анализ от дегустационната комисия. И ако отговаря на високите ни изисквания за качество и стандарт, се подава за бутилиране. В деня на бутилиране се анализира и дегустира една от първите бутилки. През периода на бутилиране на произволен принцип отново се отделят проби от готовата продукция, които отново са подложени на анализ. Пробите се тестват от технологичните екипи вътре в компанията, но и от независими външни консултанти“, разказаха от VP Brands International. Освен това те използват планинска вода, която се пречиства на няколко етапа – чрез активен въглен, обратна осмоза и с внедрен специален филтър с минерала Шунгит.

Експертите от Spirits Selection: Българската алкохолна индустрия е на световно ниво

Нивото на производство на алкохол в България следва най-добрите международни стандарти, съгласиха се експертите от Spirits Selection. “За нас – всички тези 80 дегустатори от 26 държави, беше чудесна възможност да видим високото ниво на професионализъм и работа в компанията – още повече, че за България се знае малко. Изненадани сме от високите стандарти и организация и вярвам, че това е стъпка напред в още по-активното ви промотиране на  международните пазари“, сподели по време на посещението Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles.

„Българската високоалкохолна индустрия предлага страхотни напитки на много високо ниво. А една от основните цели на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е да запознае членовете на международното жури с новите производители“, коментира Тиери Хейнс, директор на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

Членовете на журито видяха в Пещера и един от складовете за отлежаване на дестилати на VP Brands International. Общо към момента компанията разполага с над 30 000 бъчви. Само складът за отлежаване в Пещера се намира върху площ от 2500 кв. метра и в него отлежават 14 000 бъчви с дестилати, като компанията разполага с още два такива склада и планира изграждането на още един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации