ВУЗФ – бизнес университетът в България, който гради кариери

Най-ценното на образованието във ВУЗФ – практическото обучение
3 сеп 2018 16:07, Екип на Dnes.bg
15
ВУЗФ – бизнес университетът в България, който гради кариери
Снимка: ВУЗФ

Докато все повече младежи избират да избират в чужбина и банките в родните университети стоят празни, един университет продължава да привлича студенти не само от България и грабва интереса на много чужденци.

Висшето училище по застраховане и финанси
(ВУЗФ) е един от най-добрите бизнес университети с профил икономика у нас. За последните 16 години той се наложи бизнес университетът в България, където можеш да получиш висше образование на европейско ниво, което да ти гарантира професионално развитие. От създаването си през 2002 година досега, ВУЗФ е известен с това, че дипломантите му се реализират много добре професионално и бързо изкачват корпоративната стълбица.

Над 90% от студентите, които завършват ВУЗФ, работят по специалността си, а 30% от тях заемат ръководни позиции. Това показват данните от проучване през 2017 сред дипломантите на университета.

Голяма част от студентите посочват, че именно благодарение на практическото обучение във ВУЗФ – уебинарите, тренингите в различни компании, специализираните семинари, и външните експерти, които често гостуват в лекциите, са успели много бързо да свикнат с корпоративния процес и да се реализират. Много от учащите започват работа още от студентската скамейка и до завършването си вече могат да се похвалят с няколко години трудов стаж и специализация в областта си, което им гарантира и добре платена работа.

„Най-ценното във ВУЗФ е, че влизаш в университета не, за да пишеш курсови работи и да учиш суха теория 4 години, а за да учиш, работейки и трупайки професионален стаж“, категорична е Аделина Стефанова – дипломант на ВУЗФ, която ръководи и собствена компания.

Десетки са студентите като Аделина, които завършвайки ВУЗФ, вече са основавали собствен бизнес или са се издигнали на мениджърска или друга ръководна позиция в някои от най-големите национални и международни компании в България.

Кариерният център на университета работи отблизо със студентите и с голям брой компании, които търсят качествени кадри. Тази ефективна връзка на ВУЗФ с бизнеса също допринася за бързото кариерно израстване на студентите. А ефективността й се измерва в редицата отличия, които се присъждат на ВУЗФ всяка година.

Университетът получи световно признание за качество на образованието от Британския акредитационен съвет, а националната рейтингова система на МОН го нареди сред най-добрите вузове за преподаване на икономически специалности у нас.

От бизнес университета са категорични, че един от козовете, благодарение на които студентите им успяват да се реализират толкова добре на пазара на труда, е че в бакалавърските и магистърските програми се включват дисциплини, които да изградят у студентите лидерски качества и умения. Кандидат-студентите най-често се насочват към програми като „Финанси“, „Счетоводство, одит и контрол“, „Застраховане, oсигуряване и финанси“, Бизнес психология и човешки ресурси“, „Маркетинг, продажби и бизнес в интернет“, Бизнес икономика, предприемачество и иновации“.

Тази година приемът на студенти в бакалавърските специалности на ВУЗФ ще продължи до края на септември, а магистри ще се приемат до края на октомври. Повече подробности за програмите на ВУЗФ и за процеса на кандидатстване може да откриете на www.iskam.vuzf.bg.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Катя преди 7 месеца
Хубаво е, че има такива реномирани университети, които стимулират студентите да остават в България, а не да заминават в чужбина.
13
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 7 месеца
Хубаво е да има толкова тясно специализиран университет. Прекалено много ВУЗ-ове бълват студенти без никаква перспектива за работа!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 7 месеца
Има ли томбола за жиБ като се записваш ?!?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приемат кандидати до края на октомври... Това ли е силния интерес? Колко човека се състезават за едно място? Въпроса е риторичен, разбира се.
10
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Искрено ме накара да се засмея тази статия, толкова аграрно-весела е.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много елементарен университет!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Петър Иванов

А в колко други университета си бил? Ахахахах!!! Жалчоооооооо...
7
8
 
3
 
! Отговори
Петър Иванов преди 7 месеца
Студент 4ти курс във ВУЗФ съм. За разлика от уж реномираните СУ и УНСС, тук се използват истински примери и се дават истински умения за реалния бизнес в България сега. Препоръчвам на всеки, който не търси просто някаква диплома за някаква синекурна държавна службица, а истински умения.
6
3
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 месеца
Оттук директно в Олимпик.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
глупости на търкалета за глупаци некво си жалко университетче
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Kaкво стана с Пернишния университет? Нещо не чувам много за него. Нямат парички за реклама като тази тук ли? Че и двата университета май са горе-долу на едно ниво по образование иначе.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това "специалист" не отпадна ли ... беше някаква степен като полу-висше :D
2
5
 
29
 
! Отговори
Фалш преди 7 месеца
Смях под масата....
1
5
 
31
 
! Отговори
лол преди 7 месеца
хахахаха