Криптовалутите дават възможност за свободен избор

Това каза Алиса Березутска пред Bloomberg TV Bulgaria
12 сеп 2018 16:52,
25

Дигиталните пари няма да заменят изцяло фиат валути, но дават възможност за свободен избор, децентрализират финансовата сфера и с времето, когато отмине истерията, ще станат по-стабилни и хората ще им се доверяват повече.

Това каза Алиса Березутска, СЕО, Krypton Events в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев, по повод предстоящата международна конференция NEXT BLOCK – една от водещите блокчейн конференции в Източна Европа, която събира индустриални визионери от цял свят в България.

"България е известна с вече две добри IT-поколения още от времето на комунизма, има втория най-голям резерв на биткойн в света след създателя на биткойн.”, коментира Березутска.

По думите и това допълнително показва влиянието на страната в света на криптовалутите, заради многото експерти, които стоят зад кода на блокчейн технологиите, а и банковите акаунти на техните партньори са в България.

Гости на конференцията са влиятелни хора от различни части на света – Стерлин Люан, амбасадора на bitcoin.com, Марк Бернегер, опитен финтех и крипто предприемач, Мичъл Игълстейн, съучредител и главен изпълнителен директор на FDCTech.Inc., модератор на панел "Дигиталните активи срещу физическите активи", една от темите, които ще се дискутират на конференцията.

Едно от най-интересните събития към конференцията, съобщи гостът, е хакатонът, който се организира за пръв път, в рамките на цял ден няколко отбора ще се състезават да открият отговор на един от двата проблема, които  партньорите от Paysafe ще предложат. Наградният фонд надвишава 15 хил. долара, участието в събитието е безплатно и организаторите се надяват да намерят нови таланти. Всеки, който желае да участва може да се запише до 13 септември.

"Много хора вярват в нов вариант на парите - дигиталните пари, които ние наричаме криптовалути, техният брой се увеличава всеки ден, абсолютно вярвам, че бъдещето е в децентрализацията и в свободата на транзакциите“, каза още Березутска.

Тя изрази съмнение криптовалутите да заменят фиат валутите, но дават добра възможност хората да трансферират пари по между си.

Еволюцията на парите е от времето на размяна на стоки и услуги, каза още гостът, на бартерен принцип преди векове. Бартерът първо се е осъществявал чрез метал и други ресурси, после с монети и парични средства на хартиен носител, и днес е поредната стъпка, благодарение на блокчейн технологията.

"Какво е довело до тази стъпка, какво означава тя за бъдещето на парите, ще обсъждаме на конференцията с нашите гости и участници", каза още Березутска.

Още бизнес новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачКартофи се копат от 10 човека днес, където са били 10000 преди 200 години. До още 10 години, ще е един, кото си седи в офиса в Сан Франциско и контролира машинарията през апликация на телефона си.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 Златен резерв, до момента в който:А - Някой не реше, да обезценни златото. Пада с 10 процента златото и ни пращо инфлация за 5 години напред.Б - Икономикаата ни стагнира, защото валутата ни не може да увеличи стойността си, без златния стандарт да стане нереален.И не ме карай, да започвам с лудостта, в кяото можеш да си размениш валутата за държавно злато ...
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
!!!само златен резерв!!! Няма ли гаранция - въздух под налягане. И който е лапнал масурчето помпа ли помпа...
18
1
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
С крипто валутите е като на рулетка,можеш да заложиш на черно и да спечелиш много,но може и да загубиш много!За жалост не смятам,че криптовалутите могат да имат един спокоен рейт,за да са предвидими.Те са спекулативни и не знаеш в кой момент голям играч,ше реши да си осребри печалбата и да срине валутата.
17
1
 
6
 
! Отговори
Harri преди 5 години
УКРАИНСКИ ***. Тея си търсят балъци ама не са познали.Определено не сме толкова *** като укрите.Криптовалутите са измама. Много изгоряха, други направиха пари за тяхна сметка.В това няма никакво бъдеще.
16
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Хубаво нещо е правото на избор, ама ако няма кой да копа картофи, да произвежда ябълки и тикви, например;))) ще ядете камъни, защото всички ще почнат да "копат виртуално" и свободният избор, отново ще бъде детерминиран.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия факт, че биткоина през 2013-та е струваше около цент, а сега е над 6000$, и никой не е успял да го компроментира, значи много. Аз лично имам съмнения, че биткоина може да се справи като световна валута, но определено нещо с тая технология ще успее.
14
1
 
4
 
! Отговори
Fortis преди 5 години
С някоя от тези децентрализирани крипто валути и ще открие отговорите на по-голяма част от въпросите ми от предходния пост.Някак си не се връзват в едно изречение думи, като доверие децентрализирана финансова среда, свобода на избора и криптовалута.Като басейн с разделител на зона за пи.ка.ещи и не.пи.каещи. Хем предоставяш среда за плуване на всички, хем не ти трябва контрол, щото си направил децентрализация, хем всеки има свободата да избира в коя зона да бъде.А ако някой все пак се изпусне?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Трябва да похарчиш два пъти повече за техника и ток.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дaннитe на МV СrурtоСоmраrе Dgtаl Аеt 10 в Nаdаq, пoĸaзвaщи cъcтoяниeтo нa дeceттe нaй-гoлeми и лиĸвидни ĸpиптoвaлyти, днec пoĸaзaха, чe пaзapът нa цифpoвитe aĸтиви e пaднaл oт янyapcĸитe виcoчини c цeли 80%.Кой копал (*** ), копал, време е да се духа супата....
11
1
 
5
 
! Отговори
Fortis преди 5 години
Много хора вярват в много неща, но това не е основание да се претендира за абсолютна истина. Като начало г-ца Березутска дали ще може да дефинира абсолютната свобода на транзакциите и свободен избор на какво по-точно дава крипто валутата.Защо е това силно желание за заместване на ФИАТ валутите?И на кого всъщност се предоставя свобода при децентрализирана фин. среда?Къде остават контрола и превенцията на паричните потоци?Всъщност нека опита да плати в хотела, в който е отседнала
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На каква свършена работа(или каква стока) се основава стойността на криптовалутата ?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""България е известна с вече две добри IT-поколения още от времето на комунизма, има втория най-голям резерв на биткойн в света след създателя на биткойн., коментира Березутска."Хухухухухуаххахаха .... Една думичка - Китай.
8
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Чудя се това което е мое чие ли ще е утре.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дружеството топлофикация кота ще мине.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я кажете как се печели от тия крипто-валути, да изкарам 500 000 евро и спирам!!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глобална манипулация са тия крипто-валути................рай за спекуланти и мошеници!
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криптовалутите са пирамида, измама, оръжие на спекулантите. Вложилите в криптовалута до момента са изгубили над 60% от вложеното. Криптовалутата е уязвима - над 600 млн. в биткойн са откраднати до момента, а поради анонимността им, собствеността не може да бъде доказана.
3
2
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Аз съм фен на алтън койн в гърненце три крачки лево две стъпки десно от джанката в задния двор
2
2
 
11
 
! Отговори
Динко преди 5 години
България не фигурира в никакви класации по отношение на никоя криптовалута, защо заблуждавате хората да вярват в пълни глупости? Тази кукла може да си говори каквото иска, но централна медиа като тази би трябвало да си проверяват фактите преди да побликуват подобни щуротии или най малкото да ги представят със забелжка че не са истини. Комплексарщината на българина е безгранична и от тук желанието на българина да се превъзнася и самоизтъква във всичко...

Спонсорирани публикации