При продължително нарастване на цените на горивата – скок в цените на газа

Това се отразява със закъснение и ще ни спаси от резки скокове на цената на газа в зимния период
Обновена: 2 окт 2018 17:09 | 2 окт 2018 17:07, Екип на Bloomberg
7
При продължително нарастване на цените на горивата – скок в цените на газа
Снимка: Pixabay

"Подписаните от "Булгаргаз" и "Газпром експорт" анекси към Договора за внос на природен газ са продължение на съществуващата вече практика и схема за договаряне на цените и на изменението им във връзка с международната конюнктура. При продължително нарастване на цените на горивата ще има и нарастване на цените на газа, но това се отразява със закъснение и ще ни спаси от резки скокове на цената на газа в зимния период".Това каза Георги Минчев, от Българо-руската търговско-промишлена палата, в ефира на Bloomberg Tv Bulgaria.

Гостът съобщи още, че договорът не е дългосрочен и урежда отношенията на двете страни до започването на един нов етап, който ще е свързан с промяна на схемата на маршрутите на доставки и до известна степен с диверсификация на доставчиците в бъдеще за нашия регион.

По отношение на санкциите срещу Русия и доставките на газ гостът коментира:

"Факт е, че гласовете "против" продължаването на санкциите срещу Русия нарастват и в момента силите са приблизително изравнени. В страните, които поддържат официално продължаването на санкциите, цари дълбоко вътрешно противоречие. И не е изключено при някакви частични или общи избори да надделее противната гледна точка. Но тези санкции вредят на ЕС, на Русия и обслужват едни конюнктурни интереси на американската икономика преди всичко и от тази гледна точка трябва да подхождаме по-егоистично".

Форумът за бизнес сътрудничество, който започва днес с участието на Българо-руската търговско-промишлена палата има за цел да представи актуалните възможности за бизнес на град Москва в два панела, информира Минчев за програмата на международното събитие.

"Единият панел е свързан с организацията на транспортните възможности в Москва и вторият представя културно-историческото наследство на двете столици и потенциалните възможности за развитие на туризма".

Още по темата гледайте в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Добра новина?! преди 5 години
Колкото по-високи цено толкова по скоро банкянския бек ще ърли пешкира!
5
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Аз произвеждам газ безплатно. По няколко пъти на ден.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газта и другите горива се произвеждат и добиват на различни полета,защо трябва да са зависими в цените след кат те си имат всяко за себе проектно решение с необходимата техническа документация и сметна за извършените работи,и въвеждането в експлуатация с достигане на максимален капацитет-дебит на подаване в кубометра/по обемно тегло в тонаж/,при обработка за ползване съответно технология за преработка,рефиниране техническа оценка по сметна стойност с добавена цена за краен продукт,заплати и т.н.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога България най-сетне ще предоговори цвните на газа с газпром или така е изгодно на мутраците?!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"При продължително нарастване на цените на горивата скок в цените на газа. ова се отразява със закъснение и ще ни спаси от резки скокове на цената на газа в зимния период"Почти си завидях, изпаднах в потрес и поради обзелия ме внезапен пристъп на тиха радост, едва не си отхапах крака...
1
1
 
15
 
! Отговори
Ебрее преди 5 години
А при продължително ПАДАНЕ на цената.........отново скок,нали?

Спонсорирани публикации