Петролът пробва леко поскъпване

Известна утеха идва от американските фондови пазари
19 дек 2018 13:52, Бойчо Попов
10
Петролът пробва леко поскъпване
снимка: Ройтерс

 Цените на петрола тръгнаха нагоре в сряда, след като отчитаха понижения в последните три сесии заради опасенията, свързани със свръхпредлагането и забавянето на световната икономика, съобщава Ройтерс. Лекото възстановяване днес пък се случва в резултат на стабилизирането на фондовите пазари.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI с доставка през януари поскъпват с 0,13% до 46,30 долара за барел. Сортът Брент повишава цената си с 0,27% до 56,41 долара за барел.

„Известна утеха дойде от страна на американските фондови пазари, тъй като рисковите нагласи изглежда се стабилизират“, коментира Стивън Иннес, директор Търговия за Азиатско-тихоокеанския регион в OANDA. Според него обаче доста време ще мине преди настроенията на инвеститорите да се подобрят.

Към опасенията за свръхпредлагане обаче се прибави информацията и на Американския петролен институт, че запасите от суров петрол в САЩ са нараснали неочаквано през миналата седмица, а запасите от бензин са се повишили. Ако ръстът в запасите се потвърди и от официалните данни на правителството, които се очакват по-късно днес, то това ще бъде първото увеличение на резервите от три седмици насам.

Междувременно анализаторите заявиха, че предстоящото свиване на производството от страна на Организацията на страните производителки на петрол (ОПЕК) досега не е успяло да стимулира пазара.

Производството в Саудитска Арабия, САЩ и Русия вече е или се доближава рекордни нива. Руското производство през този месец е достигнало рекордните обеми от 11,42 млн. барела на ден. В същото време имаше затруднение на доставките от страна на Либия.

В реч по случай 40 години от отварянето на китайската икономика вчера президентът на страната Си Дзинпин не предложи конкретни мерки за подкрепа на втората по размер икономика в света, което разочарова инвеститорите заради очакването им за разхлабване на фискалната политика и намаляване на данъците.

Целия аализ вижте в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: цена на петрола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Реалната цена на петрола,съответстваща на инфлацията,производствените разходи и прочее е 50-60$.При нея всички печелят,има и за инвестиции.Всичко друго е шашма.
5
0
 
1
 
! Отговори
нострадамус преди 5 години
всичко е измама
4
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Пробвал той - ха жълта жилетка, де...
3
0
 
7
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Голяма трагедия...При 175долара за барел беше 2.37лв.за 1литър бензин /голяма катастрофа/Сега при 70долара за барел е от 1.99л.до 2.44лв.за литър бензин и е евтин...Ба си и съвременната аритметика...Явно математиката от преди 40г.се е изменила доста...
2
1
 
11
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Каква е тази новина?!? През последните 2-3 дни, петролът загуби около 5 долара за барел. Къде видяхте опити за покачване?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом руското производство през този месец е достигнало рекордните обеми от 11,42 млн. барела на ден, значи актуалната цена от 56,41 долара за барел е приемлива и желана за руската икономика.

Спонсорирани публикации