Apple го закъсва яко

Концернът е казал на доставчиците си да произвеждат по-малко
9 яну 2019 16:37, Бойчо Попов
44
Apple го закъсва яко
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си. 

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.

Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: iPhoneappleсмартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се карайте дечковци. Аз имам много стар телефон и марката не му се вижда вече , но пък имам 200 хилки в банката .
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз имах Айфон, харесваше ми софта, обаче всеки път като тичах при температури под нулата телефонът просто спираше на десетата минута, отивам на преход в планината, същото. Този проблем го имат и мои приятели. Батерията държеше много малко само след около 5-6 месеца употреба. На едно дълго шосейно кране пък телефонът беше на гърба ми, поисках да се обадя - дисплеят беше в странни цветове, беше влязла влага... след 5-6 часа се оправи...
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айфон няма нито едно предимство. Нито по-добра камера, нито по-добър звук, нито по-добър екран, нито нищо. Те са просто един медиен продукт подхранван с много пари и нищо повече. Глупав софтуер и тн.
38
12
 
4
 
! Отговори
LONDON преди 5 години
Само , който не е имал iPhone използва друга марка.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колегата в САЩ. Не знам в кой щат живееш но тук андроиди си купуват само просяците. Имам апп за iPhone и Android, еднаква цена, iPhone се продава 5 пъти повече и това е стандартно за всички апове. Това ти говори кой с колко пари разполага. Естествено има много добри андроиди но като цяло ...Толкова ли сте прости в Америка ве,аз не знаех.Всички марки са по-скъпи от огризката големия клас ха ха, а как така се определяте по телефон кой колко кинти има ве въздухарю.***, *** .
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айфона ще ви изпържи глвата с излъчването. 0.99 W/kgСамо го сравнете с флагманите на LG като V40 - 0.318 W/kg и със Samsung Note 9 - 0.27 W/kg. После защо феновете на Епъл били като зомбита. Ми нормално с това излъчване на телефоните им се е изпържил мозъка.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж в едно предаване от Епъл си казаха хората че те не са най-добрите, но правят много реклама и ги купуват заради известната марка. Нищо повече. Колкото си по-известен толкова повече те търсят.
34
0
 
1
 
! Отговори
do 19 преди 5 години
Ти имаш право на избор. Избра да си от простите.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айфон е за комплексари. Мислят си че щом се казва така значи е добро а реално е дори под средното ниво. Мои познати понеже обичат да експериментират след Самсунг си купиха за проба най-новия Айфон и ми казаха че повече такъв *** няма да си вземат. Не че е лош но изобщо не е на нивото на Самсунг или ЛГ. Отговаря на телефон за 700 лв най-много. Сравнявахме екраните и видеото и просто айфона беше разбит тотално.
32
0
 
12
 
! Отговори
sc преди 5 години
До New YorkerИ ползвам Apple, хубави са спор няма, но с последните телефони и цените им просто прекалихa . XS от 2300 лв нагоре. Ще смъкнат всичко с 200 $ , ще им тръгнат продажбите, не ги мислете тях.. Просто провериха къде е лимита.
31
21
 
4
 
! Отговори
New Yorker преди 5 години
Ползвам само Айфон от десет години! Всяка година съм с нов модел. Разберете, че айфон значи класа и стил. Така че радвайте се на андроидчетата и редовно си претакайте киселото зеле.
30
7
 
3
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
До АнонименДо колегата в САЩ. Не знам в кой щат живееш но тук андроиди си купуват само просяците. Имам апп за iPhone и Android, еднаква цена, iPhone се продава 5 пъти повече и това е стандартно за всички апове. Това ти говори кой с колко пари разполага. Естествено има много добри андроиди но като цяло ...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търговската война на Тръмп дава резултати. Той натисна Хуауей и китаиците отсвириха Апъл като контрамярка.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаражната десетилетка, знаем колко е велика, като кацането на луната . Мултимилиардите дойдоха от зелени тикви спящи пред магазините, сега вече не е необходимо да се правите на клошари, ще има за всички в изобилие. Хайде инженерчетата ,помогнете на господарите си да пребъдат , нали сте много напред с материала , това че сте давали по 1К за телефон, не означава изобщо че не сте кухи ***. Ползвайте си нахапалката и по-малко да се дървите, вече сте само валш история.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансовият гений Попов коментира мултимилиардна компания, съществуваща от десетилетия...
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ябълката е една голяма шийтня блъскана с милиарди от краварите и живеещи точно 10 годинки с една голяма лъжа и яко кражби на патенти. Имат забрана почти на всякъде да я продават за новите модели говорим, крадене ,крадене, крадене .Хайде стига толкова ,дайте им някой патент вре, че горките са много зле вече. А с този пиратски софтуер, трябва да им вземат всички пари до стотинка. Хайде приятно и спорно ви потъване, където трябваше да сте отдавна с господаря Джобсчо.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Shunka, ходи да чупиш няко iPhone-че, да се кротнеш малко
24
5
 
1
 
! Отговори
Skunka до 25 преди 5 години
Ей, недоразвит ***, не ми говори за правилен изказ, че думата пунктоация ти звучи като питагоровата теорема- чул си я, но не знаеш дори какво е.Марш на даскало, селякоооо.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До shunkaКолко простота лъха от думите ти, така простичко се изразяваш, с точното ниво на идиотизъм. Така всички любители на тази марка се разбирате, нали. Имате си собсвен език от букви и срички
22
24
 
10
 
! Отговори
Skunka преди 5 години
Българинът- майстор на тънката схема. Имам iPhone от 4 до Х. 4ката я ударих в рущъба на масата, корпуса се изкриви, но не спря да работи.iPhone 5s се ядосах, хвърлих го на 10-15 м., счупи се стъклото, но отново работеше.Само , който не е имал iPhone използва друга марка. Въпрос на вкус , подчертавам- на първо място- въпрос на вкус...и.. .. финанси, драги.На лисицата гроздето като е високо, все е кисело.

Спонсорирани публикации