Apple го закъсва яко

Концернът е казал на доставчиците си да произвеждат по-малко
9 яну 2019 16:37, Бойчо Попов
44
Apple го закъсва яко
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си. 

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.

Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: iPhoneappleсмартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез пък знаят само огризката и самсуняка, аз съм с Nokia 8 Sirocco , тряскане , мокрене и железен от всякъде, а параметрите му са по-чудни от вашите, не забива и не загрява с чисто андроидче , а снимката, а снимката просто Зейс.. . Аре чао зубари..
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то, толкова години да продаваш *** на най-висока цена, разчитайки единствено на картика с ябълка и некадърни потребители. Нормално!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееей, ганьовецът не може да смята, ама тръгнал да коментира капитализации :D Тва милиони и милиарди за нищо ги няма, ей!
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бизнес телефон е Blackberry... Iphone са за чалга-селфистки кифли...
17
2
 
3
 
! Отговори
До тъпака преди 5 години
До ЛоШоКупувай си каквото искаш, но позволи и на другите да имат право на избор.
16
3
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Според мен висчко е заради насищането на пазара и заради глупаците, които си купуват китайските марки телефони.*** може да съм за теб, но като видях как работи Huawei - я, повече друг телефон няма да погледна.Най-новата им иновация е интерфейс за работа с смартфон-а на слепи включително разпознаване на емоциите с човека с който общува слепия!
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз живея в Сащ тук Андроид е много по известен всяка 2ра година си сменям телефона винаги взимам новия модел на самсунг галакси малко е по скъп от ай фона но пък много по качествен .Обаче като си ходя до БГ на почивка и ми се струва че е тешкария да имаш ай фон там много му се радват и било статут да го имаш 😁 вие които сте там ште кажете
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ганчоИ Самсунг е американск от доста време... И Апъл и Самсунг ги хванаха да инсталират специален софтуер на уредите си, благодарение на които се забавя производителността след определен период от време. Класическа капиталистическа помия.
13
1
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Това че пазарната капитализация на Apple е около 700 млрд е вярно, защото вече е трета по този показател. Технологичният гигант в онлайн пазаруването Amazon задмина Microsoft и се превърна в най-голямата компания по пазарна капитализация, съобщава CNBC.Пазарната стойност на Amazon възлиза на около 790 млрд. долара в понеделник сутринта на Wall Street, докато тази на Microsoft е 785 млрд. долара.Преди два дена.Точно за една вечер може да стане!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 9Ползвам Хуайвей.
11
0
 
18
 
! Отговори
До Dannishit преди 5 години
Дани, само дето си проспал последните два месца и не си разбрал, че apple загубиха 40 % от капитализацията си. От 1,12 трилиона сега са 700 милиарда, което естествено е пак измама както и целия финансов пазар в сащ. Скоро ги чакай на 1/2 от което са в момента.
10
2
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Ама я ползваш с ,,пълен максимум" нали.Е това се нарича гьонсуратлък!
9
7
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ти на съветско ли караш или на някой ,,***" изобретен и създаден от въпросните х"американци. Друго си е със ,,Юност" и ,,Рубин" нали ?Къде ,къде са задминали ,,Ейпъл".........Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капиталистическа изродщина като всичко краварско.
7
2
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
*** долу се загрижил за Apple. Пазарната капитализация на Apple е $1 000 000 000. БВП на България е $58 000 000. Както така е 1трил. $, така има финансови и капиталови пазари. Може да стане за една вечер и от Apple да не остане нищо. Важно е каква е капитализация да, но по-важно е кой и какво стои зад компанията и каква е нейната цялостна политика. Устойчив тренд на печалбата може да се очаква от паралено повишаване на качеството с увеличение на количеството, а не с по- висока цена!
6
4
 
7
 
! Отговори
ганчо преди 5 години
Тия още някой купува лиги. само самсунг
5
4
 
25
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Така е, като няма добър мениджмънт, а вместо това той е заменен от протекция на държавата. Когато обаче поради това ти липсват цели звена от технологичният процес, като иновациите, спираш да се развиваш и да си в авангарда. До преди 10-15г. да имаш iPhone-он, беше въпрос на вкус и възможности, то сега глупаците свършиха, останаха само кифлите.
4
24
 
11
 
! Отговори
Danniboy преди 5 години
*** долу се загрижил за Apple. Пазарната капитализация на Apple е $1 000 000 000. БВП на България е $58 000 000. Другари, това прави 17 Българии.
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То един и същ iphone ми го продават отново и отново само му изменят името и дължината.
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с тея цени където слагат на *** си така ще е..

Спонсорирани публикации