Apple го закъсва яко

Концернът е казал на доставчиците си да произвеждат по-малко
9 яну 2019 16:37, Бойчо Попов
44
Apple го закъсва яко
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си. 

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.

Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: iPhoneappleсмартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и тия отидоха у канала, като всичко х'американско - въздух под налягане !

Спонсорирани публикации