През 2019 г. животът ни ще се управлява от... технологии

Cloud услуги, AI и блокчейн ще са водещи в икономиката
24 яну 2019 18:21,
14
През 2019 г. животът ни ще се управлява от... технологии
Снимка: pixabay

Облачни услуги (cloud), изкуствен интелект (AI) и блокчейн технологията ще са водещи в живота на потребителите през 2019 г. Промените, които технологиите ще предизвикат, ще обхванат редица сектори, сред които индустриалното производство, застраховане, както и автомобилопроизводство.

За последните години темата за Индустрия 4.0 става все по-широкообсъждана и това не е случайно – технологиите ще променят начина ни на живот изоснови като това обхваща не само начина ни на функциониране, но и на мислене. "Технологичните иновации ще са основен фактор в развитието на важни за икономиката индустрии", пишат от японският технологичен гигант Fujitsu в прогнозите си за тази година.

На първо място ще бъде засегнат публичният сектор. Хората вече ще имат достъп до услугите на властта чрез телефона и ще очакват същата бърза реакция и качество, както при частния сектор.

Ключов фактор, за да няма разлики между очаквания и реалност, ще бъде изкуственият интелект (AI).

Естония например вече работи в насока, за да направи AI част от правния мир. Друг плюс на технологията е намаляването на здравните разходи, което ще доведе и до развитие на дистанционно здравеопазване и създаване на дигитализирани болнични услуги.

За подобряване на тази сфера ще спомогнат и облакът и блокчейн системата. Въпреки сериозното навлизане на облачните технологии, подходът значително ще зависи от големината на публичния сектор в различните страни - Естония, Финландия и Малта ще могат да въвеждат публичен облак, докато големите държави като Франция, Германия и Италия ще използват хибрид от множество облачни решения, пише в. "Монитор".

Заплахите от киберпрестъпност обаче ще останат.

"Масовите заплахи от киберпрестъпност и новите регулации в ЕС в областта ще донесат нови предизвикателства по отношения на сигурността в публичния сектор", пишат още в доклада. Очакванията са и тук AI да се притече на помощ, за да се идентифицират заплахите по-рано и да се неутрализират техните резултати.

Секторът за финанси и застраховане също няма да изостане – близо 30% от директорите възнамеряват да намалят инвестициите си в технологична инфраструктура и центрове за данни, сочат последни проучвания.

Това ще доведе до по-масовото използване на облачните технологии, от които ще се възползват и банките и така ще може да се въведе модулно банкиране. Това обаче ще доведе до глад за специалисти особено в области като изкуствен интелект, облак и блокчейн.

Автоматизираните магазините пък ще бъдат все по-търсени, с което няма да се налага клиентите да чакат на опашка. Ще бъдат създадени и нови магазинни концепции като някои ритейлъри ще преобразуват магазините си в по-привлекателни и ангажиращи формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Още Идин програмист преди 5 години
И българи ли има вече поддръжници на теорията за плоската земя. Не знам базика ли се потребителя или го вярва. Не може да ми го компилира мозъка това нещо с тая плоска земя мятам exception-и Invalid argument. :D
9
0
 
1
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Животът се управлява много повече от машини отколкото масата хора си представят.И промяната в тази посока е ускоряваща се.За да не останете без работа по време на масовата автоматизация се насочете към високо квалифицарани професии. За нискоквалифицирани скоро ще остане само миньорската работа.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До menТи и граматика нямаш, ама ми казваш, че трябва да помисля!
7
1
 
3
 
! Отговори
men преди 5 години
освен ако не кажем не. немам умен телефон, немам теуевизор, колата ми не може да бъде управляване от разстояние. просто кажете не на всичките глупости. не ви требват. помислете.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ето защоЕрррррррТИ па от дека я чу исин'та?
5
5
 
3
 
! Отговори
Ето защо преди 5 години
всички "космонавти" си траят за това че така наречената МКС е макет потопен в басейн с вода и за това че земята е плоска и е покрита с купол:вчера "космонавта" Олег Артьомов разкри че Русия плаща по 400 $ на ден на "космонавтите" си за всеки ден на т.н. МКСза това всички си траят и никога няма да чуете истината от тях тези така наречени космически програми носят трилиярди в джобовете на юдо-масонския заговор - това което хората получават са фалшиви филмчета и снимки
4
2
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
До сега колко *** дадохме на Томислав Дончев ??? За електронно правителство де ??? А защо няма реформа в администрацията ??? Хем плащаме за дигитализация ,хем и за аналогови заплати . Тоя ,,човек,, за кво го държат там ??? Ако няма да върши работа да го сменят барабар с всички гербераси ;)
3
5
 
9
 
! Отговори
Мечтата на Евреите преди 5 години
е да ни имплантират чипове в главите чрез които да ни управляват като *** !!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А досега от тоалетни чинии ли се управляваше ?
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сири... къде ми е ракията и салатата?

Спонсорирани публикации