Рубини – оптимист! Рецесия нямало да има

Последиците от търговските спорове между САЩ и Китай били малки
25 яну 2019 12:15, Бойчо Попов
10
Рубини – оптимист! Рецесия нямало да има
снимка: Ройтерс

Американският икономист Нуриел Рубини не очаква през 2019 г. да има рецесия. 

"Преките последици от търговските спорове между САЩ и Китай са малки, а косвените са по-големи", каза Рубини в интервю от Давос за Франсин Лакуа и Том Кийни от Bloomberg. 

"Трябва да се има предвид какви ще са последиците за бизнеса и потребителското доверие. На капиталовите разходи, финансовите пазари. Евентуално заразяване", каза Рубини.

"Има радикална политическа и геополитическа депресия и популисткият натиск ще се засилва, защото освен търговията и глобализацията, технологията и технологичните смущения ще объркат работните места и индустриите на цели страни много повече от търговията и миграцията в следващите десетилетия... Така че проблемът ще се задълбочи и ще остане дълго време", посочи той. 

Търговският конфликт между двете най-силни икономики в света ще се задълбочава, каза професорът, който прогнозира "разделен свят, в който глобалните вериги на доставки ще се променят".

Вижте цялото интервю на Рубини, в което се включва и Кенет Рогоф, професор по икономика в Харвард, в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Джак преди 5 години
Рубини замези с тлъсти хонорарчета и изведнъж стана оптимист за нещата.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
13 трилиона беше държавният дълг на САЩ преди 3 години. Според ФЕД сега гони 22 трилиона, което надвишава БВП на САЩ. Проблемът обаче е частният дълг който се изчислява на 120 трилиона. Това разбирасе не включва корпоративният и банков дълг, които са умопомрачителни.Който не вчрва да потърси в гугъл U.S. National Debt Clock : Real Time
6
2
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Човека казва вземайте кредити и купувайте .Няма проблем :))) Е кво да ви казва ? Тая криза ще е по малка ,но по дълга .Няма вече възможности за вземане на заеми .Последствията ще са повече за запада . И най вероятно ЕС няма да я преживее ;)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оттук нататък възможностите на американската икономика за растеж и развитие стават все по-ограничени. Това се съзнава от всички икономисти, но не се казва в прав текст.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги ми е било смешно когато наричат икономиката и политиката наука. Има ли закони ,прогнози и други такива недомислия. Те имат само едно правило - как да печелим пари. Всичко останало е лъжа.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До .. 1 Не само има как а вече е факт. САЩ са единственната страна в коята нещо ново се измисля . Другите само копират.
2
1
 
7
 
! Отговори
PV PV преди 5 години
Да той говори за собствената си заплата, за него лично ще си е перфектно, света да се оправя сам.
1
2
 
10
 
! Отговори
.. преди 5 години
Може да не е през 2019, но проблеми ще има. Само факта, че това "светило" го отрича е сигурен знак, че нещата не вървят към добре.Няма как да се изправиш срещу цял свят и да победиш... няма как.

Спонсорирани публикации