Вашингтон и Каракас в хватка за венецуелската петролна компания

САЩ налагат санкции над PDVSA, Мадуро ги обвини в опит за кражба
29 яну 2019 10:52, Бойчо Попов
48
Вашингтон и Каракас в хватка за венецуелската петролна компания
снимка: Ройтерс

Като реакция на битката за власт във Венецуела САЩ налагат санкции над местната държавна петролна компания PDVSA. Наказателните мерки трябва да останат в сила, докато преходното правителство или демократично избрано правителство не заемe поста си в южноамериканската държава, заяви във Вашингтон финансовият министър Стивън Манучин. 

Компаниите ще могат да купуват и в бъдеще петрол от Венецуела, но плащанията следва да се осъществяват на блокирани сметки.

Правилата следва също така да гарантират, че рафинериите в САЩ, пряко зависими от доставките на петрол от Венецуела, могат да продължат да работят. Американското дъщерно дружество на PDVSA, Citgo, може да продължи да функционира, стига да се извършват плащания към блокираните сметки, а не към вече не признаваното от САЩ социалистическо правителство на Николас Мадуро.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро пък взе контрамертки. Съединените щати се опитват незаконно да завладеят компанията Citgo, филиал на държавната петролна компания PDVSA в САЩ, каза той, цитиран от Ройтерс. „Днес (б. ред. в понеделник) Съединените щати решиха да поемат курс към кражба на Citgo от Венецуела", каза Мадуро в телевизионно предаване, в което бе показан как посреща венецуелски дипломати, върнали се от САЩ.

Какви мерки ще предприеме компанията вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: петролсащВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Винаги когато някой ти казва "бил съм там и много ги разбирам нещата" той лъже. Затова погледнах картата на трасето отново.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкептикЗа да построи канала Никарагуа трябва първо да превземе една малка част от Коста Рика. Което се е случило през 80-те подтиквана от Съветския съюз, но впоследствие изгонена.И не знам как ще го построи като в Никарагуа е мизерия. Бил съм в Гватемала, всички *** са от Никарагуа.
31
2
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Венецуела продава петрол на Китай. Никарагуа строи канал между Атлантическия и Тихия океан, за да няма доставки през окупираната Панама. САЩ много трудно ще спрат Русия и Китай.
30
2
 
27
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Това действие на САЩ може да се окачестви като едно издърпване на завесата.И това ,което се вижда зад тази завеса е доста грозно,даже отвратително.Първият въпрос е ,като не искат американците да търгуват с Венецуела ,защо не се отказват от венецуелския нефт/в нета може да се види защо!/.Значи взимат нефт,но няма да плащат.Подобно на английските банки-вземат злато от Венецуела на депозит,но сега отказват достъп до него.Ами това се нарича пладнешки грабеж!!И с демократична опаковка пак- е така!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От шофьор станал президент. Ами какъв по-добър пример за демокрация? В Америка дали шофьор може да стане президент?
28
18
 
4
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Руските мекерета защитават примитивният Мадуро, който от шофьор на градски автобус стана диктатор на Венецуела. В нито една медиа не беше написано защо не признават Мадуро.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Trump se sabujda ot sun sutrin trie ochi i zastava pred kompa i ot varq twitter i pishe ,,Az Trump prezident na Amerika reshih prezident na BG da e Dogan'' e na tova ako bulgarite sa suglasni nqma kvo da kaja
26
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що все не харесвате американците а харесвате тоя главорез. Ами прави са американците да не го искат. Някои хора нямат право да заемат такива постове.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ налагат санкции над PDVSA, Мадуро ги обвини в опит за кражба"----------------------------------------Най-обикновен рекет, сър.
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи продължавате да ни доставяте нефт, но пари йок. Така стана работата. Бизнес по американскочифутския метод. Иначе за останалият свят си е чиста кражба.
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и на слепите е ясно, че вс е за нефт
22
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак Америка им е виновна на корумпираните ***! Я си погледнете фейсовете И СЕ ЗАСРАМЕТЕ!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък блокирани сметки на кого са-хем блокирани хем по тях вървят сметки-плащания,тегления както се предлага,туй ще да е нова серия-колонията се развихря на империята отвръща на удара
20
1
 
33
 
! Отговори
ГОЛЯМА ГНУС преди 5 години
СА ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ!
19
4
 
22
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Щом индианците имат толкова природни дадености, защо са във фалит с 2 млн процента инфлация?"Поради глупава политика - РФ правеше същото до 2014 - Купуваме си евтино от Украйна и не само от Украйна за петодолари. Но за разлика от Венецуела РФ все паки маше някаква промишлена и селскостопанска база на която да стъпи.Венецуела знае какво да направи има опита на Китай и РФ има и петрол тоест пари - остава време за да направи неободимото 5-10 годиниНо това не устройва САЩ.
18
3
 
37
 
! Отговори
Морски преди 5 години
САЩ винаги действат от позицията на силата,затова и с тях трябва да се действа така.Само бой по канчето на краварите!!!
17
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хамериканците ламтят за петрола,златата и плодородната вулканична почва на Венецуела.-Щом индианците имат толкова природни дадености, защо са във фалит с 2 млн процента инфлация? Значи трябва да им се отнемат и да се дадат на хора, които ще ги стопанисват правилно.
16
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитите на индианците да рекетират белия човек винаги завършват с разрушаване на вигвамите е големи страдания за цветнокожия електорат.
15
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците нагло окупираха индустриалното сърце на Украйна, откраднаха Крим с газовите находища и сега обвиняват Киев, ме имали рецесия.
14
5
 
36
 
! Отговори
америката преди 5 години
Колкото повече време минава,толкова повече ми стават противни тия хора!А на времето бяха символ на свобода и справедливост!Баси!

Спонсорирани публикации