Интериорен дизайн за коли: От тапицерското ателие до творчеството

Българското студио Vilner вече има договор за франчайз в Пекин
Обновена: 5 фев 2019 20:27 | 5 фев 2019 20:15, Екип на Bloomberg
1
Интериорен дизайн за коли: От тапицерското ателие до творчеството
Снимка: Pixabay

Ние от студио за автомобилен дизайн Vilner правим редизайн на това, което е вътре в автомобила. Създаваме идеен проект – първоначално го рисуваме и визуализираме, съобразяваме се с изискванията на клиенти за комбинации и материали, и впоследствие произвеждаме проекта. Това сподели Атанас Вилнер, собственик на студио за автомобилен дизайн Vilner, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Идеята за създаване на студио Vilner се роди, създавайки волан за моя автомобил чрез услуги и оборудване от мой познат, който се занимаваше с кожи. Първо предлагах тези услуги на приятели. Всичко, което правихме в началото, бе да разглобяваме готови продукти, виждайки как се правят, за да може да го повторим. Дейността представляваше интерес, защото в София почти нямаше хора, които да осигуряват подобна услуга. В началото бяхме като тапицерско ателие и прилагахме повече реставрация, отколкото творчество. То настъпи най-вече в периода 2000-2010. Започнахме да снимаме продуктите си и да ги качваме в интернет пространството. Медии пишеха за нас. Всичко се случи постепенно".

Първо ни забелязаха от хърватската автомобилна компания Rimac, коментира Атанас Вилнер.

"В чужбина по-лесно се приемат експериментите. Интериорните дизайни на колите, които сме изградили, са за изложения и там няма място за компромис. Цялостен интериор се изгражда за около месец. Обичам да правя проекти. Купувам кола като собствена за проект и после я продавам. За момента възвръщаемостта е малка".

Една от последните тенденции е, че Tesla замени естествената кожа с еко кожа, спомена гостът. "Доста производители последваха този пример. Предоставали сме студио Vilner на франчайз в Пекин. Скулптор и преподавател по дизайн за автомобили бяха инициатори за подписването на договора. В Китай бизнесът е още по-насочен към изкуството, отбеляза собственикът на Vilner. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Силвена Веселинова преди 4 седмици
Поздрави от Марио и успех
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Страхотен си в дизайнерството на автомобили
Бих искала да разбера каква програма използвате за създаването на вътрешния интериор
1
0
 
5
 
! Отговори
Жорко преди 5 месеца
Браво, тези момчета ги могат нещата. Успех!