България - потенциален хъб за развитие на финтех индустрията

Държавата ни би могла да бъде лидер в областта на територията на цяла Източна Европа
20 фев 2019 17:30, Екип на Bloomberg
9
България - потенциален хъб за развитие на финтех индустрията
Снимка: Pixabay

Финтех компаниите изработват продукт, който е с висока добавена стойност, каквато българската икономика няма. В момента България се оформя като хъб на финтех индустрията за района на Балканите. Имаме потенциал да станем център за цяла Източна Европа. Това коментира Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Поради това работим върху правилното структуриране на регулаторните рамки. САЩ продължава да е мястото, където финтех индустрията е най-добре развита, Азия обаче изпревари Европа. В Европа продължаваме да виждаме тази тенденция за свръхрегулация, която пречи. САЩ и Азия имат по-либерални регулации спрямо инвеститорите. Европа е традиционно консервативна и заради това не успява да ги настигне".

Наложеният начин да си платиш онлайн услуга и доставка в България е чрез наложен платеж, твърди членът на УС на Българската финтех асоциация. "Съвременният похват изисква дигиталния път на парите. Платежните системи отчитат получаването на плащането", допълни Димитров. 

Още подробности вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


9
Още от НОТИФИКАЦИИ
Англия: Твърд Brexit - споделено бедствие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
финтех-ник преди 3 седмици
До Анонимен
Бате, финтех иде да рече финансови технологии, а не фина техника (примерно).
Хаха, та какви заводи, какви машинни инженери (като 2) ...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе до скоро финтеха на хъба ми се опитваше да се гордее, че съм българин!От другия месец,обаче зарязвам и хъба,и финтеха,и се изнасям навън!Дано да е за добро!Все пак машинен инженер с 840 лв чисто не става!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Потенциален хъб, за евтини заводи. Разликата между нас и Китай е, че докато Китай трупаше знания и опит от цял свят, изкарваше пари и ставаше силен икономически, нашите щяха да грабят. Да искат подкупи, да правят далавери, да изнасят тайни, да прецаква продукцитя, по нареждане на конкуренти ...