Аутсорсинг индустрията избира България, само Полша пред нас

Ръстът на индустрията у нас ще продължи през следващите години
8 мар 2019 17:30, Екип на Bloomberg
125
Аутсорсинг индустрията избира България, само Полша пред нас
Снимка: Pixabay

В аутсорсинг индустрията в България вече работят близо 70 хил. души. Приносът на индустрията към БВП е почти 5% за 2018 г., показват данни на Българската аутсорсинг асоциация. В Европа България е на второ място след Полша като степен на атрактивност. Това каза Юлиян Милев, вицепрезидент "Финанси" в TELUS International Europe, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Независими изследвания доказват, че ръстът на индустрията в България ще продължи през следващите години, коментира Милев.

"Причината България да е атрактивна за аутсорсинг индустрията е, че в страната има добре образована работна ръка и много хора, които владеят чужди езици. Препъни камък продължава да е липсата на кадри".

Ръстът изисква все повече хора да припознават BPO сектора като възможност за добра работа. Над 60% от младите хора в страната не припознават сектора като място, където могат да започнат своята първа работа, заяви той.

"В сектора се развиват особено силно София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Бургас, тъй като там има големи университети и млади хора, които владеят чужди езици и са запознати с високите технологии".

Аутсорсинг индустрията се променя в глобален мащаб, включително и в България, отбеляза гостът.

„Услугата започва да се видоизменя все повече. Предлагат се много повече изнесени услуги, споделени услуги в сферата на финанси, счетоводство, човешки ресурси, управлението на транспорт и логистика“.

Той говори и за преговорите за Brexit между Брюксел и Лондон.

„Вярвам, че Брюксел и Лондон ще се разберат за отлагане на Brexit. Чисто икономически някои от клиентите на TELUS може да отложат инвестиции в Англия или разрастване“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
10
 
! Отговори
ТБ преди 5 години
Защото това е бизнес, който не изисква почти никаква инвестиция. При тая шуробаданащина и корупция, никой инвеститор няма да вложи едни милиони за машини и сгради и да позволи да бъде изнудван от управляващата ни мафия.
41
0
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Кой туй ве?
40
2
 
0
 
! Отговори
Аааа! преди 5 години
Че не пишеме достатъчно печаливш код и не го аутсорсваме за дописване и съпорт в чужбина? На 8-ми март? Е много сте гадни мъжете
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аутсорсинг"Унизително! България преди 1989та беше сред 30 индустриално най-развити страни!"Да, унизително! България НИКОГА не е била сред 30-те индустриално най-развити страни! НИКОГА!!!Поредната комунистическа лъжа!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо някой ще пише че минималната заплата в Москва била 2750 долара? Не само че е два пъти по-малка, но и никога не е била толкова висока!Защо бе, комунистически пропагандаторе? Не се ли уморихте от нагли лъжи червени ***?
37
8
 
9
 
! Отговори
Аутсорсинг преди 5 години
Унизително! България преди 1989та беше сред 30 индустриално най-развити страни!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жан Виденов бил управлявал до 1989 г!?!Леле колко мъка има по този свят... особено сред чебурашките.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе. Вие какво искате да кажете с тази статия? Че нищо не аутсорсване ли? Некадърници, на 8-ми март
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДавай, така само се вижда колко е умствения ти багаж, жалка картинка :) Такива като тебе само могат да бъдат съжалявани :)
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Хахахаа,Ти си една жалка техническа грешка, другарю. Бегай в Пловдив при Жан Виденов и за да му благодариш за Масовата приватизация!И после при бай ти Тошо. Там е мястото на *** като теб!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГлупав си и глупав ще си останеш, не виждаш ли че е техническа грешка, изпуснато е "не" - то!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, аз пак питам: Какво психиатрично недоразумение може да напише че Жан Виденов е управлявал 1989 г.? За всеки е ясно че само утайката на обществото може да е комунист, но това минава всякакви граници, другари!
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40ХА ХА ХАТи добре ли си бе куку? Кога беше на власт Жан Виденов???Лелеле колко сте *** комунистите
29
0
 
7
 
! Отговори
питащ преди 5 години
До 38 Анониментази стъкмистика да не би случайно да ти я дават от сороското НПО "америка за българия" другарю Гендар Сороски ?
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо времето на Жан Виденов вече е имало социализъм, той беше до 1989 г. И явно не си живял тогава, защото щеше да знаеш че тогава храната беше чиста и натурална, затова поколението беше здраво и имахме толкова успехи в спорта. Сега поколението може и да е по-високо, обаче не е толкова здраво, момчетата имат цици и са с широки ханшове вследствие на гмо и хормоните в месото. Даже кадровата армия не може да се попълни, защото повечето кандидати не покриват тестовете.
27
2
 
19
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
Има бум на аутсорсинг в България, понеже тук работната ръка е евтина. С това ли да се гордеем?
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз само да попитам за тая заплата от &2750 в Москва нещо?Може на бабите на село да го разправяш и да вярват ама на техния официален сайт пише цитирам:За 2018 - 1200 долара за МоскваЗа 2018 - 670 за Русия.Бах ти и великата сила :) може с тея заплати спокойно да си пратите отрочетата да учат и работят там русофилчета.Аз на преди 15 години продавайки пържени картофи на бригада изкарвах 3 пъти повече!
25
2
 
10
 
! Отговори
от селу преди 5 години
И тка неразбрах кво пруизвежда тва ? еде ли са , пиа ли са кво са прай !
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С аутсорсинг не се прави истинска икономика! На колониите сериозна индустрия не им трябва. Дори в селското стопанство има десетки ограничения. Пазарът говори красноречиво.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** той, атсорсинга мното вкусен, ба! берем, го и с малко сол и оцетче, тава супер салатка! и с ракийка как върви...

Спонсорирани публикации