Boeing намалява производството на "737 MAX 8"

Причината са двете катастрофи в Етиопия и Индонезия
Обновена: 7 апр 2019 10:40 | 7 апр 2019 10:40, Красимир Ангелов
15
Boeing намалява производството на "737 MAX 8"
Снимка: Reuters

Самолетният гигант Boeing намалява производството на самолетите тип "737 MAX 8". Решението на компанията идва след двете фатални катастрофи с този тип самолет в Етиопия и Индонезия.

Още по темата
От средата на април производството ще се свие от 52 машини месечно на 42. "Боинг 737 Макс 8" беше най-продаваният самолет на компанията в последните години, съобщава Bulgaria ON AIR.

След двата трагични инцидетнта американският авиационен гигант отчетен сериозен спад в поръчките на модела. А в световен мащаб почти всичи машини от този тип бяха приземени заради съмнения, че е възможно някои от системите за контрол върху самолета да са причината за двете катастрофи.

В предварителния доклад за причините за катастрофата в Етиопия, при която загинаха 157 души, се посочва, че пилотите многократно са опитали да изключат система за стабилизиране, която предизвиква насочване носа на машината надолу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с намаляване няма да стане. Закривай фабриката за *** недоносчета
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес цял ден се рових в един пилотски форум. Страници и страници в обсъждане на схемите на самолета и прекъсвачите, на аеродинамика и на доклада на етиопците. Очевидно самите те са крайно обезпокоени от случката и се опитват да я разберат, за да не им се случи и на тях. Извода е, че системата е направена безобразно! Както каза един от пилотите, самолет, който трябва да се управлява на 4 ръце или изисква балистични маневри, е лошо проектиран и не трябва да лети. Боинг да плащат!
11
0
 
3
 
! Отговори
Fate преди 5 години
Хахаха нямало да купуват боинг ?!? А демократизация ...
10
0
 
8
 
! Отговори
Владимир Путин преди 5 години
Този самолет хубав ли е или е Боинг?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На краварско хвърчило не се качвам освен на 747.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как това ще им помогне да не падат? Вместо да ги оправят, намалявали ги. Кой нормален човек ще си купи билет за такъв самолет вече?
7
9
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Безспорен гаф за Боинг за което трябва да поемат отговорност. Въпреки това 737 -800 остава най-надежния и масов самолет за средни дистанции.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест глоба за боинг няма да има? Нищо че са знаели за проблема и напълниха едно гробище хора.Ако това се беше случило с еърбъс, познайте последствията какви щяха да са
5
0
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Тази новина я имаше вчера в същия сайт! Гоуеми сте аматьори! Или си мислите че никой не ви чете, за това аре по неколко пъти едно и също, или пък имате читателите си за някви полу-итиоди дето трябва да им се повтаря!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е, че никой не може да каже колко бъгав е този самолет. Помислете си какво бъдеще ви очаква в ръцете на изкуствения интелект... Бъдещето идва.. Гарантирано от демокрацията, която се оказа диктатура на капитала!
3
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЧЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е БИЛ В САМОЛЕТА!!!!ИНАЧЕ ОТ ФРЕНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ В КОЯТО ИЗПРАТИХА ЧЕРНИТЕ КУТИИ ВЕДНАГА ОБЯВИХА , ЧЕ БИЛИ ВИНОВНИ ПИЛОТИТЕ :DDDНА ФРАНЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА НИКАКВО ДОВЕРИЕ НИТО НА САЩ НИТО НА ГЕРМАНИЯ СЪЩО КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ СВЪРЗАНО С НАЦИОНАЛНИТЕ ИМ ИНТЕРЕСИ!ЦЕЛТА НА ТЕЗИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ВИНАГИ Е БИЛА ДА ОБВИНЯТ ПИЛОТИТЕ ИНАЧЕ Е ЛОШО ЗА ТЯХ!
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е, все едно да си купиш кола, на която воланът сам се навива и те забива в първото дърво.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Boeing намалява производството на "737 MAX 8", защото множество държави отказаха поръчките си за този тип самолети.

Спонсорирани публикации