Японците искат Странджански манов мед

Много страни се интересуват от родното производство
16 апр 2019 20:29, Екип на Bloomberg
10
Японците искат Странджански манов мед
Снимка: Pixabay

Япония е една от страните, които проявяват най-сериозен интерес към мановия мед, похвали се председателят на пчеларското сдружение "Странджански манов мед" Манол Тодоров пред Bloomberg TV Bulgaria.

Ръководителят на пчеларското сдружение обяви, че вече официално процедурата по регистрация на Странджанския манов мед е завършена и никой друг не може да претендира за производството му, освен пчеларите в Странджа.

"Качеството на меда е високо, но проблемът е в количеството - произвеждаме едва между 20 и 50 т. годишно“, отбелязва Тодоров.

Пчеларството е напът да се превърне в един от водещите отрасли за страната ни, след като е ясно, че пазарите още в Белгия, Германия, Италия и Франция проявяват интерес към меда.

Един от проблемите, обаче, е пръскането с пестициди от земеделските производители. Работи се усилено по решаването на този проблем, но все още координацията е затруднена и това усложнява допълнително процесите за добиване на мед.

Целото интервю по темата с Манол Тодоров можете да чуете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
чакаите мед от новото летище на Истанбул което е на 100 км от меда
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по хубав мед от българският.Ял съм от Аржентина,Бразилия,Германия,Турция,САЩ,Мексико и други които не ги и помня.Ще кажете мед като мед,да но този мед за разлика от българският няма никакви аромати,все едно ядеш някакво сладко все едно...Морееее кога отворя буркана с мед от България,всичко наоколо мирише на мед и восък,няма по силна природа от тази на България.И кожите на животните са с най високото качество,и всичкото кисело зеле на арабите е от България.А японците ядат само Бг-Йогурт.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой да ги прави мотокарите вече,Муравей Радев ли? Мамата им разкатаха на 17-те завода,рзколачеха ги за старо желязо.Даже и корейците от Хюндай изгониха,само и само да прилапат фабриките.Дано има справедливост за тези ненаситни изедници.
7
0
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Мотокари не искат ли да купуват?
6
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Статията е направо похвално слово.а ла Пунта Мара.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се имат предвид нашите супермошеници-прекупвачи,трябва японците да си купуват меда директно от производителите,иначе ще се получи поредното прецакване!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато предприемчиви бизнесмени не почнат да го мешат с "Изосуит", че нали сме нация техническа.
Имали нвещо в тази държава дето да не е прецакано от новоизлюпени тарикати?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кат искат - да одят да вадят. Само глупави напъни за някакво измамно значение за света. Сичките му ипонци са чувале за тоя мед и ше се идтрепят да го купуват.
2
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Искат, ама няма.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То хубуо за меда.Ама с мед и кисело млеко богати кат японците неа да станем.Тъй че стига с тия еФтини хвалби.