БСК атакува наредбата за касовите апарати в съда

До момента към иска са се присъединили 170 фирми
18 апр 2019 01:45,
7
БСК атакува наредбата за касовите апарати в съда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската стопанска камара (БСК) ще заведе колективен иск срещу Наредба Н18 на Министерство на финансите, която наложи въвеждането на нови касови апарати, съобщава Дарик.

Според новите правила всички компании, които не ползват фискален софтуер, бяха задължени да сменят касовите си апарати от 1 април.

Още по темата
Радосвет Радев, председател на Камарата, изпрати писмо в началото на април  до премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и НАП, в което предупреди, че е възможно стоките и услугите да поскъпнат заради новите изисквания.

Според него предварителната оценка на въздействието е нереална, а бизнесът ще трябва да плати пет пъти повече от предвиденото.

БСК твърди, че липсва диалог между бизнеса и институциите относно спортните въпроси с фискалните устройства. Решението за отлагане на срока за влизане на наредбата, без да се направят съществени промени, пък само би отложило хаоса, смятат от Камарата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Толкова ли не може да си проверявате текстовете преди да ги публикувате. Ако не за достоверност, поне за правопис . "относно спортните въпроси с фискалните устройства" То верно, че ще е спорт за НАП :) , ама не знам какъв - някакво тичане или отстрелване
6
0
 
2
 
! Отговори
Коренът на злото преди 4 години
Не е проблемът в приходите на бизнеса, а в разходите на държавата.А те са в доста случаи лишени от здрав разум.При протести на хора с увреждания - закупуване на билети за хиляди долари.Европредседателство. Посрещане на папата. Листът е безкраен.Извод - който допринася, си го отнася. Чрез свръхтегулации, данъчно бреме, монополи, дотиранв на непроизводителните.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко става въпрос за пари.Кой произвежда тези апарати???Няма продажби напоследък,защото малките магазини не правят обороти от 50000лв годишно.Евентуално няма нужда от тези апарати.Всичко се прави да върви големия бизнес а средния и малкия да затворят.Напълно неадекватна политика във всяко едно отношение.Няма оправия
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основно конкурентно предимство на БСК и българския велик бизнес, е .... евтиният труд на българина. Печалбите са за работонаемателите на евтин труд. Правят бизнес на гърба на евтиния труд.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наредба 18 ще е погребалната плоча на ГЕРБ. Не БСП не изборите а наредба 18. Много хора включително Горанов и Борисов не осъзнават каква бомба са си пуснали в гащите. А всичко е пределно просто, НАП трябва да раздели използването на СУПТО и фискалните устройства. Фирмите да имат възможност да избират или да работят със СУПТО или с фискално устройство както е по целия свят. Вместо това Горанов и ГЕРБ налагат да се работи едновременно и с двете което ще изяде главите на ГЕРБ.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия НАПстери трябва да се пошляпват по-редовно и от докторите от бърза помощ.Четат Н18 като дявол евангелие.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атакува парата май ама нейсе

Спонсорирани публикации