Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
18
 
! Отговори
Незнаен преди 4 години
Нека проверят дюнерита на Красно Село - Фантазия, там дори да си поискаш касов бон, те изкарват виновен ....
103
6
 
14
 
! Отговори
VW kaput machen преди 4 години
За кое да ме мързи, ве комунист пребоядисан?Екопроектите и рециклажа са едни най-печелившите и актуални дейности в целия свят. За тези пари без притеснение можем да изградим няколко фабрики - дългосрочна ангажираност на работните места, високи заплати и възможност за реално усвояване на европроекти. VW идват, за да се възполват ниското възнаграждение и корупцията на всички етажи. Отделно от това - VW последните в технологиите за ел автомобили и с дизелгейт правете си изводите какъв *** са!
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано *** се кротне, па да кротне и женицата си и нещата може и да станат!
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си бе самальотчика приземило , НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО! Ама с тоя самальотчик още злини ни чакат!!!
100
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Само Перник е мястото!
99
10
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
Ши трябва да се карат много ,,българи,, от Украйна , Молдова ,Сърбия ,Хърватска .А те няма да дойдат и тогава ще трябва да се вкарват ,,българи,, от Мароко и Тунис. Първия вид ,,българи,, говорят на руски по между си .А гербераската образователна система спря обучението на руски . Ще има гербераски проблеми .Отделно и тия имат големи проблеми и им трябват големи потоци от хора . Има други фирми на запад дето не са като тия ;) Що не идват те ???
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не трябва да се заблуждаваме, нямаме никакви шансове, просто може да забравите, докато в България се подържат свръх ниски данъци на колите 2-ра употреба, сериозен производител на автомобили и нас няма да дойде
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега обаче робовладелците нямат избор - искат не искат с всяка инвестиция кадрите се обиратКато чета мненията, май там ги стяга чепика - подобен завод би привлякъл доста добри кадри. И нашите разбирачи съвсем ще останат на пясъка.
96
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заляха целия свят с коли отпадъци. И продължават. Браво.
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много меринджеи тука, много нещо. И заплатите щели да са ниски, заводът нищо особено не бил, абе въобще за какво ни е изобщо цялата работа. Особено пък ако и трябва да се труди човек - остави се...След което гордо ще търкат билетче, все пак това си е инвестиция за умни хора.
94
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност кандидатите са 4 държави- Сърбия, България, Турция и Румъния, са най=големи шансове е Румъния, но поради политическата ситуация в момента там ще позачакат малко да видят накъде ще тръгнат нещата, а за нас нещата клонят към нула, просто ние сме страна с 3 провалени проекта в автомобилостроенето и едва ли някога ще започне 4-ти
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 88"Това няма такъв песимист като българина." Tи защо реши, че мрънкащите безделници под статиите в някакъв новинарски сайт, са показателна извадка за българите. Само здраво мислещ и гледащ напред човек се радва на тази новина. Изостанали, назадничави, не амбициозни хора бол , но те обитават предимно места като тук и мнението им не струва и половин стотинка.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами естествено, че идват заради ниските разходи за труд. За какво друго? Щото сме високи и руси със сини очи ли?Никой няма да дойде и рязко да започне да раздава германски заплати. Защо да го прави? Ако ще плаща толкова, ще си отвори завода в Германия. Високите заплати идват постепенно и с развитие на собствени бизнеси с висока добавена стойност. Инвеститорите, идващи заради евтин труд, днес ги има, утре са в Азърбайджан. Хубавото е, че подобни инвестиции повишават конкурентноспособноста.
91
10
 
10
 
! Отговори
1926 преди 4 години
Зеления чорап да си трае, че какъвто е глупав...
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 91Не те знам кой си.нито съм нервен нито съм емоционален.Това искам:покажи ми кой си и как си се променил.Щото ми приличаш на дърт селски радетел за комунизъм.А на такива не вярвам.А моето положение си е доста добро. и се притеснявам, някой такъв като тебе да не ме върне във времената на жан Виденов.та кой си?
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VВ 350/365 дни изнасяме 1000+ МВт електроенергия за гърция, македония, сърбия и румъния.На цена доста по-ниска отколкото плащат заводите в България.
88
0
 
18
 
! Отговори
до 87 преди 4 години
За да се промени ситуацията трябва да има инвестиции. Преди ЕС българските мутри не се състезаваха с никого- и имаше изрази от типа - "като не ти харесва има още 10 отвън за твоето място". И човек няма избор защото гладен трудно се заспива. Още по-трудно когато децата ти са гладни. Сега обаче робовладелците нямат избор - искат не искат с всяка инвестиция кадрите се обират. И трябва да се състезават с фирми за който малко придобивки за служителите са жълти стотинки. И човек има избор.
87
5
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
(Не ми говори за "НАС"...) Пич, ако разбереш кой съм и как съм се променил ще си глътнеш езика. Но щом си толкова нервен и емоционален, значи си заслужаваш положението. Завистлив си ми се струва.
86
6
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
Ние ток не само че не внасяме ,ами като се изпразниха язовирите спряха тока на хората . А от къде ще им внасяме хора ??? В язакитуу миналата година вмро и герб внасяха икономически имигранти от Мароко и Тунис . При наличието на бежанци от Сирия ,те внасят от Мароко и Тунис щото били в атлантическата сфера на влияние ,а Сирия не била.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен87Не ми говори за "НАС".Това е размиване на нещата.За да покажеш, че си прав - кажи как си се променил и колко богат си станал.Резултатът при тебе искаме да видим.Ако наистина след промяната си станал истински богат - и ние ще се променим по теб.Ама ако си някакъв беден ***, как въобще си позволяваш да даваш акъли как НИЕ да станем по-богати?Защо трябва да се води по акъла ти и да потънем всички?

Спонсорирани публикации