Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това няма такъв песимист като българина. За какво ни бил завода, заплатите шели да са ниски, трябвало и пътища да им строим...направо ми се гади.Хора, само който не е ходил в Чехия, Словакия, Полша и Унгария може да мрънка така. Там си е Германия, магистралите и жп линиите им са пълни с автовози с нови коли от всякакви марки, икономиките им се пукат по шевовете. Ние тук явно сме си добре в ***...и няма да им работим на тези робовладелци..щот сме баси готините пичове...
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви инвестиции по принцип са добре дошли. Но за да станем истиснки богата, и то устойчиво богата държава, трябва да си направим промени ние самите в нас, а не да чакаме инвестиции отвън.
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85Подписа ли с немците договора за тока? 10 цента ли ще им взимашь или 9,99?
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VW kaput machenинфраструктурата е полезно нещо.Какъв ти е проблемът?А токът който изнасяме за 4цента на киловат, ще го даваме на немската фабрика за 10цента на киловат.Та какъв ти е проблемът?Кажи си, че те мързи.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтратегНа жан Виденов робите бяха още по-евтини и съвсем пък нямаше мераклии.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен81да бе да бе.Другите нямат потенциал, само вие селските ремсисти с патенти имате потенциал.Смо таняк.
78
16
 
18
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Бойко рече: 'Моите роби са най-евтини. работят почти без пари. Тъй съм ги приучил;)))" Аз ви давам роби за ангария, вие ми осигурявате политичексо дълголетие;)))
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започна с лични нападки и агресия, а това показва че нямаш потенциал за конструктивен разговор и си тук само да спамиш по поръчка на Винету.
76
21
 
5
 
! Отговори
VW kaput machen преди 4 години
За да дойдат немските тарикати трябвало да инвестираме над 100млн. в инфраструктира и тн.Демек вместо да изградим ветроцентрали или фабрики за рециклаж ще мажем пак асфалт по баирите.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се направи хубаво бъдеще трябва да се вземе най доброто от миналото и да се вземат уроци от лошото и от грешките.Можем да променим нещата ако сме народ а не индивиди нямащи нищо общо и отричащи всичко.
74
6
 
3
 
! Отговори
V преди 4 години
Шкода продава повече в източна Европа.Обаче не могат да си намерят хора. Не разбирам как с такава инвестиция ще правят по 1000 коли на ден .Там се работи много бавно и не добре организирано .На колко поточни линии ще ги правят . На две няма да могат ;)
73
5
 
19
 
! Отговори
БСП преди 4 години
НЕ ЩЕМ ЗАВОД НА VW!!!ТАМ ЩЕ НИ КАРАТ ДА РАБОТИМ.ИСКАМЕ ДЪРЖАВЕН ЗАВОД С 2000 ДУШИ АДМИНИСТРАЦИЯ!!!И ДА НЕ СЕ РАБОТИ ВСЯКА СРЯДА
72
17
 
16
 
! Отговори
Радев е виновен преди 4 години
Радев изгони немците за да ни пришие към бедната путинова Русия. Този път обаче не е познал...
71
6
 
3
 
! Отговори
,. преди 4 години
До АнонименСамо да посоча държавни заводи за лек контрапункт: Airbus, Telenor
70
2
 
2
 
! Отговори
Новото Нормално преди 4 години
Знаех си, че *** ще обърка работата :(
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият аз имам патенти и разработки и то в соца, а ти какво имаш освен твърдоглавие.Внедряват се модерни поточни линии и образованието ни беше на най високо световно ниво. Това няма нужда дори от доказване.При твоето исказване лежащо на мантри от политкомисари има нещо вярно , а то е че манталитета на българина е тежък бич. Да 80те новото поколение отраснали в мир и наготово прие че държавното е общо и може да се краде. Този манталитет наистина вредеше, но другото в твоето изказване е лъжа.
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен70Що?Ако не беше в ЕС, щеше ли да има еднакво заплащане и трудови екстри като в Германия?Май доколкото си спомням, преди ЕС, по времето на Жан Виденов, заплащането и трудовите екстри хич не бяха като в Германия.
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро."Ако закупят луканка, суджук и сирене, да... но ако им трябват роботи за поточните линий и т.н които ние не произвеждаме, то инвестицията ще е само в столовата на работниците.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 69Няма и да им работя на такива,но познавам хора избягали от такива немски инвеститори в БГ,в Германия. Налисме в ЕС,защо няма еднакво заплащане,и трудови екстри и за нас?
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен68насила няма да те назначават на работа бе.Стой си в панелката на вашите, харчи им пенсиите, какъв е проблемът?