Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен61ти соц ***, колко високи технологии си видял до сега да се разработят в държавните заводи?Нали видя?45 години пробвахме с държавни заводи - не стана.Накрая даже и тоалетна хартия нямахме.Кое те навява на мисълта, че ако повторим ще успеем?Добрите мениджъри искат пари, не голи обещания за светъл комунизъм.Това твоето, което го мислиш е утопия, нямаща нищо общо с действителността.
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните робовладелци наричани чужди инвеститори.
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цвента ЦПрав си !! Аз работя в руска фирка в БГ. Заплата ми е 10 000 евро на месец плюс премии и три почивки на Малдивите през годината:)))
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом става дума за преговори, значи ще искат нещо. Ако се договорят като данъкоплатец искат да знам какви точно ангажименти е поела българската държава, щото поетите ангажименти ще платят с нашите пари.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цвента ЦАбе верно в администрацията на соцзаводите си беше най-добре.
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До aa1830"Слушайте германския президент"Германия няма президент от Втората Световна. Какви врели некипели дрънкаш
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западният бизнесмен е студен свръх рационален тип и никога няма да предприеме решение от което вие ще спечелите повече от него. Ако му помагате да печели ще е учтив с вас, но не и заради черните ви очи. В момента в който не му помагате да печели вие не съществувате като човек за него.
57
9
 
13
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Абе вие хора от Марс ли падате, ИДВАТ ЗАРАДИ ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА. Ще те гърбат по 12 часа на ден. Не си мислете че ще ви сервират кафе по време на обедната почивка. Имам приятели в Луфтханза техник, ВЕЧЕ БЯГАТ ОТ ТАМ СЪС СТО.
56
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия факт че не го правят в Германия показва че няма да имаме сметка от това.Ако искаме икономика и хубава държава, трябва държавни заводи с отнети пари от олигарсите , които ги откраднаха, с добри мениджъри и да са с високи технологии.Можете сами да разработваме технологии, а не да сме на опашката , прости и недоучили и да чакаме да ни подхвърлят залък.Жалко е че много герб *** и само спамят мненията ни. С тях няма дискусия
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ставаше дума за АЕЦ Белене политиката беше без никакви финансови ангажименти и гаранции от страна на държавата. Ще кажат ли същото за фолксфаген - без финансови подаръци от страна на държавата и без ангажименти примерно за закупуване на определен брой автомобили от държавата...
54
5
 
12
 
! Отговори
Московский кузнечик преди 4 години
До СТРАНДЖАТАГЕРБ сами провалиха сделката с техните фалшиви новини. А Румен Радев, след като финализира сделката с Фолксваген, сега преговаря с NASA, да направят в България, космодрума за новата си Лунна програма.
53
1
 
11
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Да не мислиш че някой ще ти плаща по2000-3000евро. ***
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работлив бил българинът, няма що. "Тия ще дават ниски париииии", "ама тооооо колонияяяя", "оф, кви са тия сегааааа"... Ех, пусти соцманталитет, ако може да си клатиш краката и само да си прибираш оттук-оттам по нещо на принципа "държавното е общо", пък накрая и едни пари да вземеш...
51
4
 
13
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
На бас че ако дойдат ще избягат след няколко години.
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някаква радост е, че някой идва да ни даде работа и ще плаща жълти стотинкиИ ти като онзи по-долу, "тия ще дават 600 лева". Ванга би ви завидяла, заводът почти 100% даже няма да е тука, но вече и заплатите изчислихте.
49
12
 
9
 
! Отговори
Ицо ни преди 4 години
Ще дойдат, заплатата ще е около 1000лв. Тиквата ще вземе милиони и ще си стоим бедни на ръба на оцеляването.
48
3
 
4
 
! Отговори
ГРЕШНО СМЯТАТ преди 4 години
Смятат ,че инвестицията ще еедин милиард--- поне още един милиард трябва да дадат против кражби.....
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че парите са в нови технологии и в наука. Като се разработват нови неща те струват скъпо. Както беше в соца трябва само няколко добри университета с малко места и висок бал и с високо качество на обучение.Държавна политика трябва. Да няма държавници и личната далавера и парите сега е в главите на всички в момента.Само че за да има бъдеще трябва да се преглътне егоизма и да се подготви добро поколение и да се създаде пак морал както през 60те когато хората изградиха държавата.
46
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега нашите политици ще обявят ли, че официално сме колония на ЕС? Някаква радост е, че някой идва да ни даде работа и ще плаща жълти стотинки. Единствено е привилегията някои богоизбрани да могат да крадат на воля. Див капитализъм от 18-19 век. И защо Краси Дачев не насочи децата си да станат квалифицираби заварчици, точно каквито му трябват на него?
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те не идват да ви дават работни места и заплати, те идват да търсят нискозаплатен трудДа беше твоя фирмата, щеше да строиш заводи по света, само за да могат работниците ти да са милионери, нали?

Спонсорирани публикации