Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
600-700 лева... И аз не смятам, че тия ще инвестират тука, ама позитановци тотално полудяха. Кой в момента ще се хване на работа за 300-350 евро бе, тимуровци? Ония от КРИБ реват, че хората за 1000 не искат да работят, вие 600-700...
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това значи, че и да дойдат ще дават 600-700 леваАми ела ти и давай 600-700 лева, ***. Да видим кой ще ти работи :)
22
6
 
18
 
! Отговори
еврожендерска Европа преди 4 години
няма страшно - Завод Няма Да Има!!
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе в България половината младо население са роми, кой ще работи в този завод!?
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Не им давай работа - мрънкат.Дай им работа - мрънкат.
19
7
 
10
 
! Отговори
фактите говорят преди 4 години
значи завода е на Шкода, а не не Volkswagen, това че Volkswagen са собстевници на Шкода не променя нещата - освен за фалшивите новите и правителствената пропаганда!!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сагата заприличва на онази писта за формула1, дори и мястото е същото, само оня плевенчанина го няма за да е кашата пълна
17
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жа президентшата, която е американски тракийски кон, направи всичко по силите си да обиди германците за да НЕ инвестират у нас.
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14Е това е прехваления ЕС и такива са инвеститорите с по 600-700 лв. ако искаш!
15
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На практика такъв завод в 21-ви век не е по-различна инвестиция от Кауфланд или Била, но в по-голям мащаб. Идеята е да се използва евтината работна ръка и инфраструктурата на ***, за да се произведе продукт от който добавената стойност се извлича от "инвеститора".
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте голям инвеститор и искате да отворите голям завод за автомобили, къде бихте го построили?в Бургас или ВарнаСофия няма никакъв шанс
13
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе народе защо не четете? Те ако дойдат тук ще е заради ниските заплати. Това значи, че и да дойдат ще дават 600-700 лева. На какво се радваме? С такива заплати ли ще връщаме българите? А и ивеститора признава, че в Румъния заплатите са по-високи. Значи нашите пак ни продават и ни обричат на ниски заплати и в същото време се хвалят с това. Това е лудост бе хора. Трябва да се радваме , че някой ще ни кара да работим за 600 лева? Лудост и наглост.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никоя голяма компания, която да инвестира в толкова корупционна среда .
11
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6 КОМЕНТАРА, 6 ПРОСТОТИИ!!!! БЪЛГАРИНЪТ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В ДЕГЕНЕРАТСТВОТО СИ!!! ТЪЙ КАТО НЕ СПАДАМ КЪМ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО НИ, КОЯТО Е СПОРЕД МЕН НАД 60%, МОГА ДА КАЖА КАЖА ЧЕ С ПОДОБНИ НЕГАТИВИЗМИ ТУК НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ И ЗАВОД ЗА КОНСКИ КАРУЦИ!!!! ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТО!!!!
10
8
 
44
 
! Отговори
Шефът на VW преди 4 години
Сондирахме различни места за завода на Skoda. От сондажа в България бликна корупция.
9
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не били компоти , а компютрине било VW а шкода, майнольо
8
6
 
29
 
! Отговори
България Vs Турция преди 4 години
1.България : християнска, правова държава със стабилни икономически показатели. 2.Турциа: ислямска държава със сериозно компрометиран правов ред, терористични атентати от сепаратистки организации и рязко сриваша се икономика и девалвираща валута както и съмнение за наличие на диктатура. Еми не знам ... немците да си преценят кое.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати".Ама не са ли ни избрали вече?Айде дееее,изборите дойдоха,а ние не може да хвърлим бомбата,за да си вдигнем умрелия рейтинг.
6
10
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До мила моя... майнольоГЕРБ отдавна надраснаха 10% на Божков. В пътното строителство, както и в някои бизнеспроекти са стигнали вече около 40%. Затова и цените са като в западна европа, а качеството е ориенталско.
5
12
 
16
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 4 години
Ще е добре да е тук завода, но на дали. Сигурно са им искали 10% аванс... ама частно.

Спонсорирани публикации