Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак октомври ще решават къде да е завода, дотогава ли ще дъвчете едно и също?Улусой, папата, ро.мите, Шкода, а скандалите и усвояването в Бг минавате леко встрани, щото било евроценност.
3
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изчакат ГЕРБ да падне от власт явно.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиреч няма да е в Румъния защото там възнагражденията са по-високи.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У Краводер ще да е, купоня да тече.