Гъвкаво работно време: Бизнесът и родителите се разминават

Работодателите търсят адаптивност и желание за учене
Обновена: 9 авг 2019 17:54 | 9 авг 2019 17:45, Екип на Bloomberg
14
Гъвкаво работно време: Бизнесът и родителите се разминават
Снимка: Pixabay

Дефиницията за "гъвкаво работно време" е различна сред младите родители и бизнеса – за бизнеса то е изместване на началото на работния ден например, доколкото за младите родители е по-скоро работно време, ориентирано повече към резултати, отколкото към прекарани часове в офиса. Това каза Мариела Станулова, основател на "Тук-там" (организация на българите с опит и образование в чужбина) и на инициативата "Академия за родители", в вфира на Bloomberg TV Bulgaria.

Основните качества, които работодателите търсят у служителите си, са свързани с адаптивността, умението за общуване, желанието за учене.

„Това, което повечето фирми правят за привличане на кадри, са гъвкавото работно време, възможност за работа от вкъщи, допълнително здравно осигуряване, карти за спорт“.

Според Станулова желанието за учене се засилва у повечето млади майки.

„По време на майчинството младите майки много често започват да учат нови неща, езици, много от тях стартират бизнеси“.

Компаниите вече имат готовност да помислят за начините, по които да направят работното място по-подходящо за младите родители, отбеляза Даниела Данаилова-Шербел, член на УС на "Тук-там", маркетинг и ПР в организацията.

Работодателите трябва да обърнат повече внимание и на служителите, които отглеждат децата си сами, добави Данаилова-Шербел. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо само "младите родители"?Та това е чиста проба дискриминация , щом касае работно време ! Аман от простотии вече , но целта не е да се направят реформи , а само да се дрънка и експериментира, от случайно попаднали хора в почти всяка сфера! Ами то вече е измислено да му се не види! Да се прецени най-приложимия модел тук и да се въведе.Живеем в непрекъснато дежавю години наред и само приказки на едни и същи теми без краен резултат.Аман от простотии и посредственяци!
11
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Откога Шербел стана българска фамилия?Чакайте, сетих се! Тя е харесала в този мъж невероятното му чувство за хумор.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за административния персонал пишете.А за заетите в реалния сектор? Там няма гъвкаво работно време, само гърч 12 часа, 6 дена в седмицата, за 600лв.В белите страни масово се говори или вече е въведена 34-35 часова раб. седмица.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големи те работодатели пишат всички на минимална раб заплата дават пари на ръка крият данъци имат отделно счетоводство работно време по 12 часа и повече и за всяко нещо ще видиме аз тръгвам зает съм а карта за фитнес ее нема са да стане ше говориме ...
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За шивачките какво гъвкаво работно време предлага кодекса и дали мойте шефове ще се съгласят д идвам в 9 и да си тръгвам към 3. Трудна работа. Гъвкавото работно време е за ***.
7
0
 
12
 
! Отговори
... преди 4 години
Бъркаш. Не знаеш ли вица за Работодателя.Наел едн да коси.Ама, като косил наляво, косата не може ли да е двойна, чче е да режеш и надясноДаА после докато косиш, не можш ли и да събираш ?Гребло на ***.По тъмно фенер на челото и на ***, за да косиш и събираш , за да виждаш
6
0
 
10
 
! Отговори
... преди 4 години
Има професии, които могат и такива, които не да се практикуват от вкъщиИ такива, позволяващи гъвгаво РВ
5
8
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
Бачкам от нас, 2 бона взимам чисто.Не съм бил в офис от 3 месеца
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гъвкаво работно време, работа от вкъщи ..."Винаги, когато има статии за работа и работно място, под "работа" изглежда имат предвид само и единствено работа в офис. Сигурно не съм прав, но според мен това обикновено е паразитна "работа". Истинската работа обикновено не предполага гъвкаво работно време, каквото и да разбират под това нещо, така и не можеш да я вършиш от вкъщи.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-добре са си програмистите - работят по 3-4 часа на ден и изкарват маса пари.
2
2
 
26
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Гъвкаво работно време това ще рече 24 часа да си в разположение на робовладелеца и когато реши, че му трябваш тичкаш да си изкараш мизерните левчета.
1
0
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Много има да търсите.....Работниците пък търсят европейски заплати.Два действителни примера, разказани ми от първа ръка: Агрофирма, голяма, с много производствени бази и хиляди декари обработвана земя, търси инженер, за ремонтна работилница, да организира поддръжката на над 50 селскостопански машини, 6 дневна работна седмица, пътуване до база, на 35 км, от 8 до 12 часа работен ден, срещу 1250 лева заплата. Колкото на една касиерка в софийска верига магазини. Ромка в испания-400 евро детски само

Спонсорирани публикации