Една кола - един паспорт, а разходите?

Старите автомобили трябва да имат лична карта до 6 месеца
Обновена: 13 авг 2019 19:29 | 13 авг 2019 19:29, Камелия Цветанова
16

За страна, като България, в която се карат много  стари коли, един закон с нови правила, норми, глоби и подобни, явно ще бръкне дълбоко в джоба на потребителите и затова, още в зародиш, този проектозакон започна да пари.

Всяка внесена кола ще трябва да има паспорт, преди да получи регистрация в България и табели от КАТ.

А тези, които вече са регистрирани, трябва до половин година да се снабдят с „лична карта“ на колата в пунктове, различни от тези за технически прегледи.

Изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили Цветелина Цанева коментира темата в предаването "Директно"  по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: паспорткола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
ОЩЕ ЕДНО ГИШЕ,ОЩЕ ТРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЧИНОВНИЦИ,ОЩЕ ЛАПАЧИ И СМУКАЧИ,АМИ ТО ВЕЧЕ КРАЙ НЯМА БЪЛГАРСКОТО ТЕГЛО!АНАТЕМА!
12
1
 
6
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
Всяка западно-европейска държава има база данни за всяка една кола, като прегледи, инциденти, ремонти необходими за да премине годишен преглед, повреди/ремонти след инцидент и точните километри нанесени при всеки годишен преглед/ремонт/подръжка. Нашият КАТ трябва просто да премести и преведе инфомацията като позва индентификацията на шасито. Просто, просто като някогашен изпит за милиционер. Тази практика е като отче наш между ЕС държавите! Няма да има място за гишевти, кофти тръпка за бизнеса.
11
0
 
13
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Едно време на 10-ина години сменяха визията на номерата,за да си докарат допълнителни приходи за хазната.Ама сега,когато сме вече с еврономера няма как да го направят това докато от евросъюза не решат.И нашите чичковитечервенотиквиновчета начело с най-големата тиква измислиха това с паспортите!
10
0
 
13
 
! Отговори
брях преди 4 години
Умниците да кажат в коя(кои) европейски държави съществува такоз нящу?Ако съществува в европата,то при вноса на автомобил втора употреба,този ми ти паспорт да се изисква при регистрация и няма нужда да се издава.Ако няма такоз нящу в европата,за кво си говорим въобще?
9
5
 
10
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
Роба си е роб. Сега трябваше да гъмжи от протестиращи пред парламента. Уви ще ви съдират по 100 кожи от гърба и пак ще се млатите по пътищата, защото сте мекотели посягащи на слабия, със страх от властта и мутрите.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неможе да те таксуват два пъти за едно и също нещо, паспорт и техн. преглед. Всеки ще може да осъди държавата
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това го нямаше в програмата на Герб,имаше увеличаване на доходите и 300лв пенсия.
6
1
 
20
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Добре, ще забранят вноса на стари коли? На всичко вече внесено ще му се вдигне цената до небето. И автопарка ще остарее още повече. Истината е съвсем другаде - ако хората имаха достатъчно добри доходи, никой нямаше да кара таралясници, просто е. Все едно като забраниха на ромите да горят къде що намерят, те спряха. Що не спряха, щото трябва да избират дали да *** от студ или да спазват забраната.
5
5
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
спрете незабавно вноса на старите коли вкл и дизелите и стига с тази бюрокрацияние останахме под 7 милиона и докога ще ни ограбвате с разни лобиски измишлъотинимислете на изборите защото виждате всеки ден става все по лошо
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави като дойде и ще ги премахне заедно с тия от НС дето са гласували за лични карти, 100 год нямаше лични карти значи може и без тях.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 Коли - 5 лични карти ? За страна като БГ личните карти са излищни САЩ са 400 млн човека в една голяма държва ок ,ама на 5 млн човека да не можеш да опрaвиш колите без лични карти говори за некомпетентност. Хонг Конг 7,4 млн население 60 депутати.
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора бягайте от таз умряла к0чина и мутрите!Тия фашисти искат да ни унищожат!Дават 4 милиарда на американците за не нужни *** и се чудят откъде пари да ги платим!
1
0
 
38
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Направете фиктивното ГТП истинско и не се занимавайте да дублирате дейности за единия рекет над народа.

Спонсорирани публикации