Интересът към АЕЦ "Белене" доказва нуждата от нея!

АБВ: Проектът ще се реализира, защото няма как да е на загуба!
21 авг 2019 22:50, Боряна Павлова
65

13 компании са заявили желание да участват в конкурса за строежа на АЕЦ "Белене”. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова. Седем от компаниите кандидатстват за стратегически инвеститор за изграждането му. Изборът на инвеститор за AEЦ "Бeлeнe" щe cтaнe фaкт дo eднa гoдинa.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева коментира в студиото на "Денят ON AIR", че големият брой кандидати доказва факта, че проектът трябва да бъде реализиран.

Още по темата

"Тук са световните лидери, които са заявили интерес да участват. Ние апелираме АЕЦ "Белене" да бъде държавен проект, със 100% държавно участие. Има много варианти като икономически проект да имаме държавна собственост, без да се изкарат пари от бюджета", посочи Ганчева.

Тя изрази убедеността си, че проектът "Белене" ще се реализира, защото по думите ѝ няма ядрена централа, която да е на загуба, а България трябва да мисли в перспектива за своите енергийни мощности.

Любомира Ганчева изтъкна още, че е много важно кои са реалните собственици зад фирмите, които проявяват интерес към строежа на АЕЦ "Белене".

"Не трябва да да допускаме да участва дори и една малка фирма, за която държавата да не знае кой стои зад нея. Всичко трябва да е прозрачно и да се гарантира националния интерес. Ако това е гарантирано, проектът ще се случи. Няма икономическа логика да не се случи", категорична беше Любомира Ганчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя настоя още, че няма време за губене, защото ще са ни нужни нови мощности, защото животът на ТЕЦ-овете и АЕЦ "Козлодуй" свършва.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Всеки независим икономически субект на пазара, прави всичко в името на печалбата! Следователнно, "Интересът" единсвено показва , че се очаква ЛАПКАНЕ!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересът към АЕЦ "Белене" доказва нуждата от нея!Следствието доказва аргумента ... Маце, смени дилъра ...
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е да дадат парите фирмите. После могат да си фалират или да продадат дела си. Строежът иска финансиране.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не разбирам от строителство и не съм икономист, ама ако държавата гарантира че ще съм на печалба до края на експлоатацията и аз ще кандидатствам....
53
2
 
4
 
! Отговори
серсем петко преди 2 години
До ГанчовецЛогиката е невероятна!За подобно мислене в някои държави вкарват в лyдницaтa!
52
0
 
7
 
! Отговори
Ганчовец преди 2 години
Уникална логика, 'интересът доказва нужадата'. Ама наистина ли, кажи честно
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе нали до онзи ден ни убеждавахте, че нямаме нужда от нов АЕЦ? По радио и телевизия разни, наши и чужди "експоерти" отричаха смисъла от нея, пък сега нещо се обърнаха нещата.
50
0
 
7
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Голям акъл трябва за да измислиш подобна мисълБраво!
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седем компании искат да вземат парите на българина, за да му сложат две бомби у гащите !Ама разбира се !
48
3
 
7
 
! Отговори
Интересът преди 2 години
Към лапането на кинти за сметка на малоумното бг население винаги ще има.
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете на Дунав още две руски ядрени бомби, пък питайте защо българите емигрират !Кой иска децата му да са заложници на чума !?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белене е "много изгоден проект", но трябва да е със "100 държавни гаранции".... Тезата е толкова безумна, че чак е смешно. Ако има пазар и необходимост проектът ще е печеливш и никоя фирма няма да иска да дели печалби с държавата. Ако пък не е печеливш, значи фирмите ще правят пари от държавата и печалбата им ще я плащаме ние.... Лакто впрочем и комисионните на РПетков, Първанов и други енергетици
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кстоффф никога не спи, щом става.въпрос за Белене.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересът към АЕЦ Белене доказва наличие на русофилска чума !
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мацка може ли да ме гепи за шалтера.
42
4
 
8
 
! Отговори
далаверата Белене преди 2 години
Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Д.Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
41
5
 
7
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Да, показа нуждата на някои да вземат едни пари. България има излишък от електроенергия, българите нямат нужда от Белене. Още по-малко пък строена от онези, които направиха Чернобил и го скриха от нас.
40
1
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Защо не направим референдум кой да строи АЕЦ Белене?
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсните *** на агент Гоце изпълзяха от бърлогите и започнаха да ни продават отново на руските безродници... Народа ясно заяви на референдум, че НЕ ИСКА нов АЕЦ!!!!
38
1
 
16
 
! Отговори
Бончев преди 2 години
Интересът е голям,цели 4 фирми на ковачки,едната регистрирана с 2 лева уставен капитал.човека дължи 450 милиона евро и трябва от някъде да се открадне яко.какво по яко крадене от обект за 12 милиарда евро

Спонсорирани публикации