Скъсан кабел остави близо 3000 души от "Люлин" без ток

Причината - несъобразени изкопни работи на строителна фирма
3
Скъсан кабел остави близо 3000 души от "Люлин" без ток
Снимка: Pixabay

Несъобразени изкопни работи на строителна фирма са причината за прекъсването на тока в столичния квартал „Люлин“ днес следобед.

Скъсан е кабел 20 kV, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, като в резултат без електрозахранване за близо час остават 2900 клиенти в 8, 9 и 10-та част на квартала, съобщиха от дружеството.

Само преди 2 седмици при изкопни работи на строителни фирми беше скъсан друг кабел на дружеството в „Люлин“. Тогава без електрозахранване останаха близо 5000 клиенти.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон
0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЛюлинЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бай Тошово време никой не смееше да копа без съгласуване с ВИК и Електрозахранване. Ако някой на своя глава започнеше да копае и скъса кабел или водопровод ставаше страшно. Затвор от 5 години му бяха в кърпа вързани. Но тогава имаше Държава а сега Мутри от Село.
2
3
 
0
 
! Отговори
Да Фандъкова! преди 4 години
Фирма близка до бсп е скъсала кабела, само бързата реакция на кмета Фандъкова защити гражданите да имат ток! Ще гласуваме за Герб!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се случва всеки ден в Разградения двор...

Спонсорирани публикации