OKOL Lake Park - заявка за един от най-мащабните комплекси в България

Основният замисъл на проекта е да създаде възможност за живот в близост до природата
Обновена: 12 ное 2019 10:47 | 11 ное 2019 12:39,
OKOL Lake Park - заявка за един от най-мащабните комплекси в България
Източник: Маркан Холдинг

Имотният пазар у нас става все по-динамичен, а търсенето от страна на потребителите се характеризира с желание за висок стандарт и безкомпромисно качество. Пример, който често се появява, когато нестихващата тема за строителството у нас се дискутира е Маркан Холдинг АД.

Най-новият проект на холдинга носи името OKOL Lake Park. Той ще представлява нов мащабен комплекс от типа "Golf & Residential  Community", чиято първа копка през март 2020г. ще положи началото на построяването на международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът е разположен в района на язовир Искър, върху масив с обща площ около 3 000 дка, само на 30 км от София.

OKOL Lake Park - заявка за един от най-мащабните комплекси в България
Източник: Маркан Холдинг

OKOL Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата. Освен жилищните зони, в комплекса ще бъдат изградени училище, магазини, забавления и пространства за релакс.

Основен инвеститор в проекта е българската компания "Маркан Холдинг" АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания "Маркан" ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в строителния бранш в България.

OKOL Lake Park - заявка за един от най-мащабните комплекси в България
Източник: Маркан Холдинг

OKOL Lake Park се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор Accor ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design, а цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от