Лизингът на земя- глътка въздух за фермерите

"Агрион" е компанията, на която вярват арендаторите
18 ное 2019 09:58,
Лизингът на земя- глътка въздух за фермерите
Източник: Агрион Финанс

Фермери, които искат да закупят земя или да финансират нови бизнес начинания, но нямат достатъчно средства, вече могат да се възползват от новите условия за лизинг на кредитиращата компания "Агрион Финанс", част от лидера в управлението на земеделски земи "Агрион".

Национално маркетингово проучване сред фермерите в цялата страна показва, че всеки втори има оптимистични очаквания за бизнеса си през следващата година, но му трябват поне 200 000 лева кредити, за да поддържат бизнеса си действащ. Според арендаторите, най-важното при тегленето на кредит са бързото получаване на средствата, липсата на бюрокрация, изгодните условия и гаранцията, че те няма да се променят.

Според същото проучване, за над половината от арендаторите "Агрион" е предпочитаният партньор и се ползва с най-голямо доверие сред небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно изследване показа, че компанията е предпочитан партньор на над 75 на сто от собствениците на земя.

За да отговори на тези условия и на огромното доверие на земеделските стопани, "Агрион" предлага лизинг при нови по-гъвкави условия, по-ниски лихви, без такси и комисиони. "Облекчената процедура е в помощ на малките и средни производители, които са гръбнакът на модерното българско земеделие. Затова решихме да облекчим максимално достъпа им до бързо и лесно финансиране. Сега те могат да получат нужните им средства лесно, при съкратени срокове на кандидатстване за финансиране", заявиха от компанията.

Лизингът на земя- глътка въздух за фермерите
Източник: Агрион Финанс

Огромно предимство е, че "Агрион Финанс" отпуска до 100% от пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Когато цената на избрания терен съвпада с оценката, на лизингополучателя не се налага да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. В допълнение, "Агрион Финанс" не удържа и такса за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението.

Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на компанията и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Сериозно облекчение за фермерите е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател. "Агрион Финанс" може да разсрочи изплащането на земята за период до 10 години, като в зависимост от финансовите потоци на клиента си, вноска може да се плаща дори само веднъж годишно.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на "Агрион Финанс" може да бъде намерена на сайта на компанията, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от