Нов удар по джоба! До края на годината свинското ще поскъпне с 60%

Като за начало цената на колбасите тръгва нагоре с 10 на сто
149
Нов удар по джоба! До края на годината свинското ще поскъпне с 60%
Снимка: Pixabay

Съвсем скоро се очаква повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над 10%, предупреди Атанас Урджанов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) пред "Фокус".

Още по темата
"Още в края на ноември сигнализирахме търговските вериги, че трябва да повишим нашите цени с над 10% и в момента очакваме да бъдат приети", коментира той.

Според него е трудно да се прогнозира дали се очаква нов скок в цената на свинското месо заради временната забрана на движение на свине от и към животновъдни обекти и кланици, свързана с новите случаи на африканска чума, защото и в момента месото, което се предлага основно свежо в търговската мрежа, не само е скъпо, но и го няма.

"Ситуацията в бранша е критична. Още в началото на 2019 година сигнализирахме, че по повод африканската чума по свинете в Китай са избити над 50% от поголовието и цената на свинското месо ще се покачи много. Така че до края на година цената на свинското месо в България се покачи с над 60%", отсече Урджанов.

Според него свинското месо е недостатъчно за пазара в страната заради масовото унищожаване на животните в свинекомплексите заради африканската чума.

"Не е тайна, че работим и със суровини от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, но толкова висока цена до момента не е имало", призна Урджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поръчкова статийка с цел нагнетяване на напрежение и храница на руските ***.
71
3
 
33
 
! Отговори
Satira преди 4 години
Работата е там, че покрай свинското и другото месо поскъпва!
70
17
 
5
 
! Отговори
МУСУЛМАНИН преди 4 години
ТАКОВА НЕ ЯМ!
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ставаме "правоверни" и тогава свинското ще поскъпне много повече, защото всичко забранено е мнooого скъпо. Що са излагат с тия нещастни 60% в ++ не знам. Поне 1600% предлагам.
68
5
 
14
 
! Отговори
SS преди 4 години
Ако ще и 1000лв килограма свинското да стане не ми пука.Съпругата е азиатка и готви кучешко превъзходно.Прави го перфект.А кучета бол.Без месо няма да остана.
67
3
 
19
 
! Отговори
Тояга и морков. преди 4 години
Два три месеца постене и цените ще влязат в релси но воля се иска .От как спрях цигарите и автомобила живот нямам нерви.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно!Ще минем на зеле - то поне не е поскъпнало!ХА ХА ХА ХА
65
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново под слънцето,гласувайте пак за гербехрастите
64
3
 
16
 
! Отговори
ПР-ката преди 4 години
Неблагодарници ,не стига ,че ви мислим здравето като ви намаляваме холестерола в кръвта корегирайки цената на свинското и пак недоволни....Понижаването на холестерола от при мъжете над 50 години 200 единици на 130 увеличава живота с 10 години.(каза ми го един професор на 60 г. ама изглеждаше на 40г.)
63
6
 
14
 
! Отговори
Али преди 4 години
Няма да ядете свинско. Нали скоро ислямът ще е доминиращата религия в Еврабия.Трябва от сега са свиквате с традициите и прилата.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От утре минаам на френски и швейцарски сирена!На салати и хайвер!За десерт - само Виенски сладкиши!И сичку туй полято с фини френси вина сервирани от млади сервитьорки с аристократично поведение и обноски!!!!!Се
61
4
 
25
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
Ей това е търпелив народ, на бас че ако направят закон първата брачна нощ на всяка жена да е с задължително с някой депутат то никой нищо няма да каже и ще се женат още повече
60
3
 
5
 
! Отговори
Бояна нюз преди 4 години
Добре ,че ви оправляват патриотите ако бех аз във власта щехте да оревете Галактиката за свинското....
59
2
 
21
 
! Отговори
Тексаско клане преди 4 години
Има народи без държави,но държава без народ е на път да се появи -още 10 години такава смъртност и раждаемост и на пързалката...(2018г рекордно ниска за всички векове раждаемост в БГ и рекордна смъртност...справка Национален стат.инстит.)
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука ...не консумирам
57
4
 
17
 
! Отговори
На Бат Бойко зет му преди 4 години
60 % по-високи цени на свиското ?60 % по-голяма печалба за мен !
56
4
 
16
 
! Отговори
Тъпанария преди 4 години
Нали Бою се наплюска, ръкопляскайте му!
55
3
 
19
 
! Отговори
Бай Ваньо преди 4 години
500 години коги бехме под Османско не се отказахме от свинското, но теа дипудати ке успеят да ни откажат...
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам такава тенденция по магазините, поне засега...Доста зачестиха тези статии напоследък. Намирисва ми на платена "информация".Пазарът не търпи "черни дупки".
53
13
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Откакто ГЕРБ е на власт българите ядат свинско само когато са на почивка в Гърция и то в таверните за мезе. През останалото време набиват сьомга, скъпи вина и най-висококачествени хранителни продукти. Това да не ви е комунизма когато имаше кашкавал два пъти в седмицата и цените се определяха от държавата.