Opel планира да съкрати до 4100 работни места

Производителите подготвят съкращението на 80 000 през следващите години
14 яну 2020 18:00, Ния Христова
14
Opel планира да съкрати до 4100 работни места
Снимка: Pixabay

Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до 4100 работни места, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. С това решение компанията ще стане част от другите автомобилни производители по света, които съкращават разходи заради намаляването на продажбите, както и други предизвикателства, пред които са изправени.

Opel планира да се раздели с най-малко 2100 работни мест адо 2025 г. и е възможно да предприеме мерки за съкращаване на допълнителни 1000 души до края на 2029 г. Според източници компанията ще информира служителите за решението си във вторник. Говорител на PSA е отказал коментар.

След фалита на General Motors през 2017 г., германкските автомобилни компании се надпреварват да докажат, че имат готовност да отговорят на строгите стандарти за вредните емисии и да започнат да произвеждат електрически автомобили. Направата на електрически автомобили изисква по- малко части и съответно по- малко работна ръка.

Всички производители на автомобили планират да съкратят повече от 80 000 работни места през следващите няколко години.

PSA публично обяви плановете си в края на миналата година за сливането с италиано-американскя автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles, като заяви, че след сключването на сделката няма да има затворени заводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
GM ИЗОБЩО НЕ Е ФАЛИРАЛ!
11
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 4 години
Като гледам с това "наЗ" и ти от липсващите кадри...
10
0
 
3
 
! Отговори
d преди 4 години
До 6Те няма да уволняват никого - ще съкращават. Между другото не е толкова сложно да те съкратят. В България те обезщетяват една заплата мисля и ти пожелават прав път. А ако случайно искат да си наемат пак някого на същата длъжност, просто се пише друга такава и готово.
9
3
 
3
 
! Отговори
aa преди 4 години
Да фалират. Опел отдавна не правят качествени автомобили и само обират клиентите си. Аз си бях купил чисто нов Опел Инсигния и на 130к двигателя даде фира. Карай нещо където американец не си е завирал носа и ще се получат нещата.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Опел" е просто емблемата която ползват на европейския континентален пазар, за да се възползват от старата слава на марката. Колите на GM са една пластмасова ширпотреба която се продава под 5-6 различни марки по целия свят, като Vauxhall, Holden, Chevrolet, Buick и т.н.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франсетата купиха Опел за да го съсипят
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснато е да се каже, че става дума за програми за доброволно напускане, като в това число влиза и ранно пенсиониране (и двете със съответно обещетение). Не си мислете, че в "капиталистическа" Германия "уволняват" току така. Отделно, че колкото повече напуснат, токова по дълго ще е споразумението за гарантиране на раб. места. Поне като пишете новини ги пишете като хората, а не в стил "евтина сензация"...
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-посредствените автомобили със супер безличен дизайн. Като искаш евтина и невзрачна кола има Форд и Пежо, като искаш нещо по средата има Мазда и Фолксваген, като искаш най-хубавото има Мерцедес и Волво.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опел от няколко години е собственост на ПСА (пежо ситроен), и няма абсолютно нищо общо с GM....
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Говорят за миналото. ГМ са фалирали и не един път. Последният път ги измъкнаха с няколко милиарда инжекция от правителството.
2
2
 
13
 
! Отговори
Рецесия: преди 4 години
Хората не купуват нови автомобили, защото са бедни. Когато човек изплаща жилише или няма работа първото перо което отлага е покупката нов автомобил.Хората биват съкращавани и следователно обедняват още повече следователно покупкуте на нови коли намалява още и така се върти един кръг на Рецесията.Решението: Правителството трябва да създаде нови работни места. В щатите рецесията от 30-те години бива решена със масови строежи на пътища!
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
GM не са фалирали! Моля не пишете невверни неща.

Спонсорирани публикации