Китайските акции с най-голямата си загуба от 30 години

Повече от 90% от 4-те хил. компании в континенталната част на страната поевтиняха
23 яну 2020 17:52, Ния Христова
8
Китайските акции с най-голямата си загуба от 30 години
Снимка: Pixabay

Втория по големина пазар на акции в света претърпя сериозни разпродажби на акции заради притеснението, че смъртоносния вирус в Китай ще продължи да се разпространява, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Индексът Shanghai Composite се срина с 2.8%, като това е най- голямата загуба от 30 години насам и доста драматичен начин да се приключи Лунната година. Акциите на повече от 90% от 4-те хил. компании в континенталната част на страната поевтиняха, като бяха изтъргувани обеми от над 20% от обичайните средни нива. Чуждестранни инвеститори продадоха книжа на стойност 1.7 млррд. долара. Юанът отслабна с 0,4%, а фючърсите върху държавните облигации поскъпнаха до най-високото си ниво от 2016 г. досега.

Напрежението в страната е в следствие на новия смъртоносен вирус, който уби 17 души и зарази стотици. Коронавирусът се появи за пръв път преди три седмици в град Ухан в централната част на Китай. Градът е с 11 млн. жители, което е повече от населението на лондон или Ню Йорк. Общественият транспорт, самолетите и влаковете в града са спрени.
 

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
До коч преди 4 години
Зведоте ли ти говорят или бръмбари имаш в гларата?
7
1
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ФАЛШИВО.
6
2
 
4
 
! Отговори
Коч преди 4 години
САЩ направиха Китай, от най бедната страна в Азия след русия с 800 милиона умиращи от глад китайци, една от най големите икономики в света. Порасна им работата на китайците и САЩ пак ще им покажат къде а.кат гладните руснаци.
5
2
 
1
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Пълна лъжа, съчинена от невежи. 15-а година имаше толкова големи сривове (към 10%), че затваряха борсата по средата на сесията !!!
4
9
 
2
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 4 години
Кйтайската икономика е втора в света, а до няколко години ще са номер -1, ..за голямо съжаление на "краварите"!
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те китайските акции падат яко откакто бай Дончо ги натисна с мита и отряза Хуауей
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А щели да настигнат САЩ.На куково лято.
1
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Знаете ли какво се случва,когато акциите на китайските компании поевтинеят рязко?Държавата ги изкупува,а после ги продава при повишение.Ако някоя компаня е наистина зле се оздравява и пак се продава.Сигурно затова Сорос се провали в опитите да срине Китай чрез поредица борсови атаки.На практика държавата печели и от това.Естествено,има и губещ-дребните акционери.Впрочем,едно от исканията на САЩ е тая държавна помощ да спре,въпреки че самите САЩ го правят и то с прясно напечатани пари...