Заради голямо предлагане: Наемите на офисите тръгват надолу

IT компаниите остават най-активни на пазара
12
Заради голямо предлагане: Наемите на офисите тръгват надолу

Тенденцията през 2019 г. е за увеличаване на незаетите офисни площи у нас. Това, съчетано с общия проблем с кадрите и множеството нови проекти, които трябва да бъдат реализирани, със сигурност говори за труден път на пазара през следващите 2 години. Това каза Владислав Кайзеров, член на Управителния съвет на ФИАБЦИ-България, в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Предлагането тази и следващата година със сигурност ще е по-високо от търсенето", смята Кайзеров.

Той отбеляза, че цените на офис площите през 2019 г. в София се движат около 13-14 евро за клас А проекти. Според него до 2 години може да се очаква ценово ниво от около 12 евро средно за пазара.

"По сектори, търсещи офис площи, няма изменение на пазара", отбеляза гостът. Като най-активни той посочи ИТ компаниите и тези от аутсорсинг индустрията.

"Офиси у нас има. Вече много по-важен фактор една компания да дойде у нас е това дали ще намери служители, а не дали ще намери офис", посочи експертът. По думите на госта в следващите 10 години не се очаква автоматизацията и навлизането на изкуствения интелект да засегнат пазара на фона на прогнозите, че те ще отнемат работни места.

"По-скоро очаквам в следващите 10 години пазарът да получи подкрепа от специалистите, които ще се опитват да развиват и внедряват тези технологии в ежедневието на хората", смята Кайзеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
Хехехе. Форумни тролчета. Слагайте ми минуси , колкото си искате. Ама, грозденцето кисело ааа. И вие искате да те рентиери и само да обирате лептата и отделно да взимате висока заплата, ама няма. За тва злобеете тука и само псувате, ама нищо друго не ви остава, освен да плюете. Аз си върва с пачката в джоба смело напреде и не ми пука от нищо и от никого, докото вие сте роби на системата с вашите кредити, ипотеки и мижави заплатки.
8
1
 
2
 
! Отговори
И жилищата ще паднат преди 4 години
Така ще стане и с цените на жилищата !!! При тия цени , няма кой да купува !!! Хора няма те вдигат цените !!!!
7
3
 
5
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
Аз пък имам 12 апартамента в софия и ги пускам масово под наем. Средно по 6 бона на месец. Отделно като управител на аптека взимам 2300 чисто и не ми дреме. После *** и пульо седнал да ми обяснява как нямало смисъл да се инвестира в имоти и да учиш да си на добра заплата.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е те искат едни само да строят и да строят и всичко да расте като цени и да строят още.Като стигне момента на засищане ще видим интересното, ще се правят едни празни сгради за милиони, като паметници на демокрацията.
5
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Отворковците накупиха апартаменти на кило и сега чакат баламурници да им плащат наем ! Има да чакат...!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
V. G vs e ko4ina,a naemi visoli malko sa hubavite jilischta i naemite sa 56 kv 600 eur ludi hora no v bg vs e ludo al4no sloba savis v horata balgarite se samoisjajdame fakt e masohisti 4ukat go 30 g e te iskame oschte unnite bagat terminal 2 i sa pravi
3
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Българските чорбаджии наемат скъпи офиси за да се фукат колко са велики.А работниците им едвам връзват двата края.То и заради това не могат да си намерят работници.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако чужденците не се циганят и плащат добре служители винаги се намират.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата фирма няма офиси. Всички 73-*** души са пръснати в 5 града и работят от вкъщи. Работните срещи са онлайн, ако наистина има нужда от срещи очи в очи, наемаме зала за няколко часа. Това е бъдещето, не инвестиране в тухли или пилеене на пари за наеми.

Спонсорирани публикации