Цената на тока на борсата скочила заради съседите

Търговци от Румъния и Унгария търсели ел. енергия у нас
36
Цената на тока на борсата скочила заради съседите
Снимка: flickr

Енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че вчерашното повишаване на цените на тока се дължи на увеличеното търсене на българската борса от търговци на ел. енергия от Румъния и Унгария.

Достигнатата цена е 123,57 лева на мегаватчас.

Оказало се, че вчера съседните на нас борси в Румъния и в Унгария са приключили своите търгове с няколкочасово закъснение.

Увеличеното търсене е покачилоцената, тъй като техният стремеж е бил на всяка цена да купят количествата енергия, които са им били необходими, обясни енергийният министър за Радио "Фокус".

Теменужка Петкова каза още, че същия ден и производството на ел. енергия от възобновяеми енергийни източници е отчело сериозно намаление.

Конкурентоспособността на българския бизнес е една от нашите най-важни задачи и приоритети, коментира още Петкова, като се присъедини към твърдението на българската индустрия, че цената на електрическата енергия е един от основните компоненти, който формира себестойността на произвежданата продукция.

Тя уточни, че през годините Министерство на енергетиката осъществява много добър диалог с бизнеса. Правилният път е към пълна либерализация на електроенергийния пазар у нас, добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вецовете ще заработят с пълна сила, докато източат напълно водата на народа.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като се върна от кравария ,токазапочна да дава заето.Според мен,товае само началото на подстрижката и то само в една посока.Искам да видя ,какще спрат балканския- турски газ.Припиложение,че няма такава борса,Теменужената мисирка нещо ни упойва.Румънците си имат ток.Гешев,разбира ли от финанси,или само от каскети.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората вече не се хващат на въдицата, поредният фейк ,с цел опипване на почвата, но са пропуснали нещо важно - освен съседите :гърци ,турци , румънци , македонци , сърби и другите ни съседи ...ро..ме..и..те също търсят ток - разбира се безплатен
8
1
 
14
 
! Отговори
веселяк преди 4 години
Сега пак друг им е виновен, не са те. Ама защо забравят Орешарски, той им беше дежурният виновник.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесмените ще открият нова ниша в пазара и ще използват токът по 1 евро в Германия. Ще отворят много печеливши заводи в Германия, които ще работят само в неделя на ток от 1 евро. Това е следващият голям удар на бизнесмените, след удара с бокклука на Европа.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка зима плачат бизнесмените, че било студено и скъпо и всяка зима все фалират. Падне една седмица сняг, зареват бизнесмените за топлото лято и евтиния летен ток.
5
1
 
14
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Иначе белене не ни трябва
4
0
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Нагла лъжа на енергийната мафия!Енергийната мафия иска още и още пари, манипулира енергийната борса и ще е така докато не съсипят бизнеса напълно
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Токът не е *** да го докараш.Боклукмените искат да натоварят ток по 1 евро от Германия и да го складират.Токът по 1 евро е като ***, който се молят някой да изнесе в неделя, когато Германия не работи.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще сме конкурентноспособни с най- скъпия ток??? Токът е основно перо в ценообразуването във всеки сектор на икономиката! Стига лъжи! Вижте в какво превърнахте дъ.жавата и как живеят хората!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая защо все още е министър

Спонсорирани публикации