Мрачна прогноза за бизнеса в Германия през 2020 г.

Най-голямата европейска икономика без значителен растеж
19 фев 2020 16:52, Ния Христова
4
Мрачна прогноза за бизнеса в Германия през 2020 г.
Снимка: Pixabay

Не се очаква германската икономика да отбележи реален растеж на икономиката тази година, заяви в доклад водещо индустриално лоби в старната.

След известните подобрения в края на 2019 г. идват лошите новини за перспективите пред Германия, пишат от Bloomberg TV Bulgaria. Износителите, които имаха надежда да се възползват от търговско споразумение между САЩ и Китай, бяха засегнати от последствията от коронавируса и затварянето на фабрики. В същото време нарастващата несигурност забавя инвестициите и плановете за наемане на служители.

Bundesbank направи опит да внесе оптимизъм в настоящата ситуация, като посочи, че има подобрение в настроенията спрямо миналата година. Но последната прогноза на DIHK чертае мрачна картина за германската икономика. Групата посочва, че въпреки повишението на прогнозата за ръст от 0.7% през 2020 г., той предимно се дължи на статистически ефекти и допълнителни работни дни.

Правителството е оптимистично за ситуацията, като миналия месец повиши прогнозата си за растежа през 2020 г. с 0.1% до 1.1%.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Ще ни удари кризата преди 4 години
Ще ни удари кризата жестоко
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновниците ги знаем.
1
4
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Да отметнем опорните точки на ***:1) Е как така? Ядрените физици, гости на Меркел, не работят ли?2) Германия не е това, което беше.3) Чичкото с мустаците се върти в гроба си.4) Германците (ако има все още такива) се занимават да си сменят пола вместо да работят.5) Това ни чака и нас като въведем еврото/ранното сексуално образование/ИК/ваксините.6) Меркел не се е отчела на господарите си (рептилите, илюминатите, со.рос).Пропуснах ли нещо?

Спонсорирани публикации