Продуктите от първа необходимост ще поскъпнат?

Ситуацията с коронавируса е доста изострена
25 фев 2020 15:46, Ния Христова
12
Продуктите от първа необходимост ще поскъпнат?

Търговско-промишлената палата към китайското посолство ни потърси с молба да съдействаме за превоза на хуманитарна пратка със защитни маски, които трябва да се транспортират до Китай. Това и още по темата коментира Росен Моллов, Куик Карго България, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Преди 3 седмици ситуацията около коронавируса бе доста изострена и това принуди много въздушни превозвачи да преустановят полети към Китай, а транспортирането на такъв тип пратка се оказа проблем. За да може да превозим тези средства максимално бързо, се обединихме с колеги от куриерския бизнес", коментира Моллов.

"Благодарение на тяхното съдействие успяхме да транспортираме пратката", заяви още той.

"Редица страни в Европа участваха в транспортирането на пратки с маски за Китай, тъй като там е епицентърът на вируса", заяви Димитър Стефанов, Куик Карго България.

Той допълни, че за Китай предимно са изпратени защитни облекла и продукти от първа необходимост.

Моллов изтъкна, че голяма част от маските са изпратени обратно за Китай, който е основен производител на подобен вид медицински изделия. Според него има недостиг на този вид продукт.

"Затварянето на определени пътни артерии в Италия или прилагането на карантинни мерки от правителството ще ограничат достъпа на превозни средства. Съответно транспортната логистика за различни стоки от и за Италия ще бъде затруднена, а това ще се отрази на цените и ще доведе до загуби на определени индустрии".

Стефанов коментира, че в случай, че кризата с коронавируса продължи още няколко месеца, ще има сериозни последствия за търговията.

"Безспорно очакваме увеличение на цените на продукти от първа необходимост от Китай, тъй като това ще са едни от най-масово търсените стоки", коментира Моллов.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
В аптеките няма маски, защото големи количества са изкупени от спекуланти дето сега ще ги пуснат на черно на 10 торно по високи цени
8
3
 
1
 
! Отговори
хм преди 4 години
какви емигрантски вълни бе, там са още по зле от нас хората бягат то там в момента исе прибират тука а ви дрънкате за емиграция, много сте зле, честно ! винаги може да се имигрира ама точно сега е глупаво , лично мнение !
7
3
 
3
 
! Отговори
гнусно. преди 4 години
Значи. Целият вирус е заради китайците. А ние пращаме маски за тях? Егати перверзията.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си седим и да умираме ли? Само емиграцията ли е решение?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук няма маски по аптеките, а пращаме за милиарден китай. Бива да са късогреди, но чак толкова...?!!
4
5
 
8
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Не се сецайте,живеете в див капитализъм!
3
3
 
21
 
! Отговори
Заформя се преди 4 години
интересна последователност от събития,първо от 1-ви март новите Тол такси,след това влизане в чакалнята на еврозоната,а сега и Корона вирусът.Всичко това,ще доведе до приказна инфлация на всичко.Аз лично,очаквам нова голяма емигрантска вълна от България, практически всеки който не е IT,лекар,зъболекар,инженер,адвокат, собственик на бизнес и/или имоти,или пък на издръжка на "мама и тате",ще се чуди как да си покрива разходите.А тези,които имат и деца,още по-зле.
2
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
1
6
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Ама чакайте бе хопра,нали казах по-форумите и мрежите ,че ще има поскъпление само при приемането на еврото,а с валутният съвет -нее !)

Спонсорирани публикации