Цената на газа пада, потребителите също трябвало да го усетят

Досега България купувала на най-скъпо от Русия
26

Нова ценова формула за изчисление на цената на доставката на руски газ за България и обезщетения от страна на "Газпром", което води до намаление на цената на газа за нашата страна от Русия с 40%.

Това обявиха премиерът Бойко Борисов, енергийният министър Теменужка Петкова и ръководителят на "Булгаргаз" Николай Павлов на извънреден брифинг.

"Едва ли е случайно. За това нещо се говори от няколко седмици. Такова решение не се взима от днес за утре. Това, че е решено днес да се обяви, има за цел да покаже т.нар. историческо приятелство между България и Русия. Не трябва да се смесват двете неща - бизнес и енергийна политика", коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в "България сутрин".

Според него намалението на цената за България трябва да ни радва, но не трябва и да забравяме, че досега сме плащали може би най-високата цена за газ.

Юруков допълни, че би трябвало това намаление да бъде усетено и от потребителите.

Председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов също смята, че вероятно намаляването на цената на газа ще доведе до по-ниски цени и за крайните потребители.

"Новината е добра. България развива партньорство в областта на енергетиката с Русия. На нас ни попречиха да развием "Южен поток", сега се присъединихме към "Турски поток" и трябва да сме доволни ", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му подобни проекти имат и друго измерение, а именно, че са силен фактор за отбраната на страната.

"Когато имаш стратегически проект на територията на България, която е в НАТО, никога Русия няма да насочи своите оръжия към нея. Това не трябва да се изпуска, защото има огромно значение за защитата на националната сигурност", допълни още Премянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: природен газРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Сега ,когато руските другари свалиха значително цената на енергоносители,ще има ли намаление на ток,месо,хляб и други съестни продукти ! Или всичко ще окраде Шайката Суджук?
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците до сега са ни крали милярди с високите цени на газта.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ГЕРБ ще забогатеят с 40% от газта, а ние ще продължим да обедняваме.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното забогатяване на олигарсите и управляващите, за народа- нищо.
15
0
 
19
 
! Отговори
40% за кого? преди 4 години
И как ще го усетят потребителите? Някой от управляващите ще каже ли конкретно? Хайде да видим как търговецът ще понижи цените с поне 25%! Щото всичко друго под 25% е нелепо. Ние нямаме нужда от хвалби пред медиите, че цената била намалена с 40%, ама печалбата ще е за ония горе по веригата. Какво ме касае, че Дончев или някой друг щял да забогатее още повече!? А аз плащам скъпи стоки, услуги и данъци. След 3 март ще проличи "добрата новина".
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България трябва да ни радва, но не Цитат: ...досега сме плащали може би най-високата цена за газ.*Цената сега пак е най-високата. Другите държави от ЕС успяха вече да предоговорят по-голямо намаление от тези 40% на България. Заслугата да има намаление на цената е на ЕС и другите държави се възползваха максимално. Само България закъсня и не договори цена като другите държави.
13
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Заглавието да се чете: Цената на *** пада...
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги с Европа, никога с руския Гулаг.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опорните точки - потребителите нямало да го усетят, само олигарсите...А бе не знам за тях, но едно е ясно! Троловете ще го усетят веднага! 40% по-малко за коментар, още от днес!
10
2
 
18
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
По правило, цените на комуналните услуги никога не се намяляват! На печалба ще единствено и само властта. Е, вие може да го усетите с няколко символични лев - два надолу в сметките си, което ще ви го обяснят като "огромен успех" и най-ясното доказателство, че партията се грижи за трудещите се и икономиката върви стабилно напред в следващата петилетка...
9
9
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Имаш ли доказателства? Ако нямаш, то ти си поредния лъжец заедно с гусин пРезидента.
8
2
 
20
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Крайният потребител ще усети падането на цената на газа с поредното повишаване на цените на парно, ток, вода и хранителни стоки!
7
1
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Другите държави отдавна предоговориха цената и я смъкнаха с 50% и повече, България само с 40% и със голямо закъснение. Резултатът е, че пак ще плащаме най-високата цена за газта.
6
1
 
14
 
! Отговори
Той преди 4 години
А сега да видите за пореден път, че цените за крайният потребител на газа няма да паднат с 44%, а още по-малко някой ще му компенсира платеното с година назад. 😉
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе, хе, почва се! "...би трябвало", "вероятно" и накрая редовият гражданин нищо няма да усети. Топлофикациите ще продъжат да го дерат! Да не говорим, че са затънали в дългове, особено Софийската.
4
6
 
9
 
! Отговори
ЕС принуди преди 4 години
Монополиста ГъзПром да свали цените с 40%Да живее ЕС и обединена Европа :)
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го усети. Малко под кръста. Сметката ми ще стане от 200 лв. месечно на 198.99
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще чакаме по-скъпата евроатлантическа американска газ.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов също смята, че вероятно намаляването на цената на газа ще доведе до по-ниски цени и за крайните потребители.Eeee голямо крадене, ако не го усети крайния потребител при 40% кой да го усети. Крадциииии

Спонсорирани публикации