Резервираме 500 млн. куб. м газ от терминала до Александруполис

Количествата се резервират за период от 10 г.
13
Резервираме 500 млн. куб. м газ от терминала до Александруполис
Снимка: БГНЕС

Количествата втечнен природен газ, които "Булгаргаз" ще резервира от терминала до град Александруполис, Гърция,  се фиксират с решение на Министерския съвет.

Те са 5 300 000 MWh/година (~500 млн. куб. м. на година). С акта се удължава и периодът, за който се резервират количествата на десет години, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвижда се крайният срок за подаване на оферти в обвързващата фаза на процедурата по пазарен тест за резервиране на капацитет в терминала да приключи днес.

Българската страна чрез "Булгартрансгаз" ЕАД ще участва като акционер в проектната компания "Газтрейд" С.А., която осигурява развитието на проекта за изграждане на новия LNG терминал до Александруполис.

Участието на България в проекта е в изпълнение на политиката за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ с цел гарантиране на енергийната сигурност и постигане на конкурентни цени за българските потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лошото е че ако го спрем споразумението трябва да платим количествата честито на печелившитеа тия дето са го подписали че не са българи е ясно и закопаването им е малко
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
знаете ли защо са щастливи гербавите че има споразумение за скъпия газзащото са разбрали че тъ.пия българин могат даго стрижат докато издъхне
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що така бре миме като ни проглушиха ушите че правели краткосрочни споразумения с русия по препоръка на европейския съюзизведнъж 10 годишно споразумение с американците за най-скъпия газ в европаи ако не го изпълним пак ще плащаме- взел не взелами къщичките в барселона не стават он въздуха
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи 3 милиарда за тоя дето клати дърветата и най-скъпия газ в европаама за 10 години напред и после америка била богатаами ще е богата като има не.нор.малници дето търпят да ги управляват краваршингтонски изтривалки
4
2
 
9
 
! Отговори
Саше много си тъб преди 4 години
Последно...какво става....ще купуваме 40% по-евтин газ от Русия или със 40 % по-скъп и оригинален на 100% от Америка?????
3
5
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Както винаги , предателите от ГЕРБ избързват с действията си.
2
12
 
7
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
рашките като усетиха дебелият американски member между глутеусите се наакаха от страх и свалиха цените със задна дата. И без това турският им поток при тази цена на газа не може да се изплати зо 80 годити - това е по техни изчисления- а сега и балканският такъв им бърка в здравето а САЩ им спряха завинаги Сев. поток 2 - *** ако не беше такъв лисугар а истински мъж, трябваше да си е подал оставката и да се е заврял в дън горите тилилейски от срам.
1
12
 
8
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Точно така, резервирай! Дори и с 40 процента намаление пак плащаме най-скъпия газ в Европа.

Спонсорирани публикации