Бил Гейтс дава 50 млн. долара за лекарства срещу COVID-19

Милиардерът по-рано пое анганжимент да дари 100 млн. долара
11 мар 2020 05:30, Ния Христова
29
Бил Гейтс дава 50 млн. долара за лекарства срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" обеща да предостави 50 милиона долара като подкрепа за разработването на лекарства за борба с COVID-19, съобщи БНР. Тоа е част от анганжимента, който американския милиардер пое по-рано. Той обеща да предостави 100 млн. долара за борба с коронавриуса. 
 
Фондацията на Бил Гейтс обедини усилията си с медицинската благотворителна организация Wellcome Trust и с Mastercard Impact Fund за създаване на Covid-19 Therapeutics Accelerator. Новата организация ще се фокусира върху разработването на медецински медикамент, който ще се използва за лечение на пациенти, заразени с вируса. 
 
"Ако искаме да направим света безопасен от епидемиологични огнища като Covid-19, особено за най-уязвимите места, тогава трябва да намерим начин да направим така, че изследователската и развойната дейност да се движи по-бързо. Това изисква правителствата, частните предприятия и филантропските организации да действат бързо за финансиране на изследвания и разработки", заяви изпълнителният директор на фондацията Марк Сузман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
$50М да се разработи вируса, после още $50М да се разработи ваксина, после приходите от тая ваксина надхвърлят $500М. След това тези $500М се "даряват" на фондацията му, не се плащат данъци и сем. Гейтс се е сдобило със солидна печалба. Това им е "професията" на тези в момента.
2
6
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Уважаема Ния Христова, Браво за заглавието на публикацията върху която сте работила / предполагам преведена /. Мисля че то си е измислено от Вас. Давайте така, все напред и нагоре в професията. Моля Ви добавете че и Свекъра дава БОЙЛЕР а СВЕКЪРВАТА дава три тенджери и две тави / различни размери /. Поздрави и на учителите Ви. С пожелание за здраве ви оставям за да гледам Сашко, сина на голямата Катето / вземи им интервю и ще дръпнеш още.....
1
8
 
16
 
! Отговори
. преди 4 години
Ей тази сатаничка е основния спонсор на разработката на вируса!