КНСБ предлага да се увеличи обезщетението за безработица

Синдикатът настоява за ваучери за храна, ако няма обезщетение
15
КНСБ предлага да се увеличи обезщетението за безработица
Снимка: Dnes.bg

Минималното обезщетение за безработица, което сега е 9 лева на ден, да се увеличи, иска КНСБ.

Още по темата
От синдиката предлагат хората, които нямат право на обезщетения, да получават ваучери за храна в размер на поне 60% от минималната заплата.

Предложението на КНСБ към правителството е като допълнителни мерки за ограничаване на негативните ефекти от кризата с коронавируса, предаде БНР.

"Всички тези хора, които докажат, че са безработни и по някакъв начин нямат право да получат нито обезщетение, нито помощ за безработица, трябва поне да им гарантираме ваучери за храна", каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Според него това е ключова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Момента не е подходящ за Популизъм от КНСБ .КНСБ са луднали за да изпъкнат . Да подсетя КНСБ че в Република България има една Инситуция наречена НОИ . В НОИ има Статистика за Осигурителните ЛИЦА . Имаме Извънредно Положение , имаме НОИ .Моето Мнение и това на Закона - Работниците в НОИ , останали без работа , трябва да си получат Законните Обезщетения . Тези хора попаднали в Бурята Коронавирус и без вноски в НОИ , трябва да отидат в Социални Грижи .КНСБ поощрява Сивия и Черния Сектор .
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек на заплата до 3000 лева бруто, получава 77,598% от брутната заплата след като му удържат осигуровките и данъка върху дохода. От 610 лева бруто, получава 473,35 лева. 60% от 610 лева е 366 лева. Работил в чужбина, а идва в България да му плащане като безработен. Работил в сивия сектор, не плащал осигуровки и данъци, сега иска пари да получава от държавата. Е, не трябва да се дават пари на такива.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5 Aвеее Ghost, това обезщетение от 9 лева ти го дават ако си бил минимум 3 години на договор, а не че ей така ти ги дават без да си работил преди това. Това да не ти е социални помощи, бе ! Правиш ли разлика между двете понятия?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9 лева на ден обезщетение....няма такава гавра. И то тези 200 лева на месец ти ги дават за 4 месеца само, ако не си си хванал друга работа на договор и да си бил 3 години без прекъсване минимум на договор.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо ваучери за храна?!Купони трябва да им се раздадат. Защото нямат принос във фонда за безработица.
9
6
 
0
 
! Отговори
Надзирател преди 4 години
Бойко бий сганта ... , мръсните шумкари искат да опоскат бюджета , Горанов правилно ги нарече маргинали този от КНСБ също го пратете на борсата ако много лае , но ние знаем че е платен послушко и само лае да надъхва беднюги те прайдохи. Желязна дисциплина трябва и встественият отбор да уреди редиците на Радевите избиратели
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайката се ослушват но настъпи ли глада ще усетят че глада е по силен от тока.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А работа длъжен ли съм да си намеря в срок или давате кинти ей тъй?Нали знаете какво става с онези дето дават безвъзмездно, които изповядват европейските ценности на доверие и равенство?
6
6
 
1
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Я да сметнем:60% от МРЗ (610) = 366366 на 30дни=12.20И това за безработни???Машааала, аз бачкам по 10часа и не си позволявам/не мога!/ да харча толкова
5
6
 
1
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Я да сметнем: 60% от МРЗ (610) = 366366÷30дни=12.20лв/денИ това за безработни???Машааала, аз бачкам по 10часа и не си позволявам/не мога!/ да харча тошкова
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което трябва да се махне зависимостта от чл от кт по който те освобождават. Всички знаем как става, че си тръгваш често не по собствено желание или намаление на работата. От къде на къде всички внасяме еднакво, пък един го освободили по правилния член а др не!? Това проблема и така малцинствата се прескачат. 9 лв и на тях им е много като не си работил и не си внасял
3
2
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
КНСБ, "БСП и СиЕ"АД, както и много други паразитни организации се опитват с чужда пита помен да правят ... Тези които могат да раздават са тези които преди това са внесли нещо Бюджета, това са преди всичкио българските граждани, както и действащото правителство, а то е действащо защото суверена така е поискал ... !!!
2
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Всичкото братчет ще се запише моментално. Тоя Пламен-синдиката е един алчен гнусар. Цял живот 1ст. с труд не е изкалар. Иначе много знае да му хлопа устата.
1
1
 
4
 
! Отговори
T преди 4 години
Що не напишете пълното им предложение, а то е да се намали обезщетението на тези, които са се осигурявали на реалните си високи заплати и да се даде на тези с ниските, често взимали "в плик".