На ден транспортните фирми губят около 1000 лева

Държавата дава субсидии и компенсации само за някои линии
8 апр 2020 23:50,
15
На ден транспортните фирми губят около 1000 лева

Транспортният бранш търпи загуби за милиони от въвеждането на извънредното положение. За това алармира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Денят ON AIR".

"В Пловдив загубите възлизат на близо 2 милиона за месец. Ситуацията е изключително тежка и критична. Да не говорим за градове като София. В малките градове загубите са средно около 1000 лева на ден само за една транспортна фирма", подчерта Милтенова.

Председателят на конфедерацията заяви още, че браншът получава субсидии и компенсации от държавата, но само за определени линии.

"Превозите в сферата на туризма и ученическите превози търпят особено големи загуби. Най-тежко е в автобусния транспорт, защото там ежедневно се генерират разходи - за кредити, лизинги, заплати и ежедневни разходи за горива", уточни Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Браншът очаква финансиране за всички линии, иначе е обречен на фалит и масови съкращения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Bravos преди 4 години
Браво.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
губят,та губят - А до сега Печелеха с Милиони ! ай стига сме жалили Милионерите !Дайте ,та дайте в тая криза това е Мародерство !
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нереализираната печалба не е загуба. Ако една фирма е читава, то тя има изготвен финансов план за една година напред, както и заделени пари за извънредни ситуации.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да губят...мошенници
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука кой какво губи.Аз печеля всеки ден.Губещите да се спасяват самостоятелно.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само реват тези автобусни търгаши! И след извънредното положение никой да не се качва при тях 2 месеца, та тогава да ги видим. Ореваха телевизиите за тол системата, че ще им взимат по 1 ст/км, намалиха им платените километри на тол системата. Дизела падна доста. И пак са по телевизиите и пак искат компенсации. Ами да фалират, щом не могат да си въртят бизнеса.
4
2
 
31
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Защо всички искат от държавата но преди месец нищо не сакаха да и дават!
3
1
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
За мерцедеси, почивки и леки жени са отишли парите.Иван Костов, Борисов и Евреите са виновни.
2
2
 
30
 
! Отговори
daweda преди 4 години
ГУБИ 1000 лева или НЕ ПЕЧЕЛИ 1000 лева??? Ще ГУБЯТ само ако плащат заплатите на целия персонал.. По скоро ще съкратят повечето и НЯМА ДА ПЕЧЕЛЯТ, но да ГУБЯТ чак...
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да губиш 30 000 на месец, трябва да изкарваш над 30 000 на месец. Ако една фирма е работила 3 години е изкарала минимум 1 милион печалба. Къде е този милион и не трябва ли част от него да се задели за подобна ситуация

Спонсорирани публикации