Млади фермери наемат качествена земя през мрежата

„Агрион“ предлага най-безопасния механизъм за определяне цената на наема
Обновена: 14 апр 2020 11:59 | 14 апр 2020 11:48, Александър Попов
Млади фермери наемат качествена земя през мрежата
Снимка: Агрион
Млади фермери, които не разполагат с нужните средства за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства вече могат да наемат изгодно земя от най-голямата компания в поземлените отношения „Агрион“.
 
Дружеството започва през април кампанията си за отдаване на земята си под наем или аренда. Допълнително предимство, особено за младите фермери, е че това ще става изцяло по дигитален път.
 
Експертите са разработили  цялостен дигитален „портфейл“  за своите клиенти – от пълната  информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите  и сключването на сделката. На  официалния сайт на земеделския  лидер всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2020-2021, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.
 
Една от причините да се премине на максимално дигитален начин на общуване, е нуждата от социална изолация заради пандемията COVID 19. Мярката ще намали риска за здравето, както за клиентите на компанията, така и за търговския персонал.
 
„Най-важното е, че в условията на пандемия, „Агрион“ ще продължи да помага на българското земеделие. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива в „Агрион“ е най-честно и прозрачно. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи. Освен здравословните причини, смятаме, че това е още един модерен и удобен начин за нашите клиенти, които искат да наемат изгодно плодородна земя.“, твърдят от дружеството.
 
Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.
 
Равните и честни условия за наемане на земи дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентноспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони.
 
Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Запитванията от по-малки стопанства, които искат да влязат в нови землища, обаче, се увеличават ежегодно.
 
Пълните условия за отдаването на земи може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/services/rental и на националния телефон 08001166.
 
Служителите на компанията ще бъдат достъпни за въпроси по всички платформи.
 
„Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още по темата: Агрион
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации