Само за ден – Джеф Безос е с $6 милиарда по-богат

Това се дължи да поскъпване на акциите на Amazon
Обновена: 15 апр 2020 10:31 | 15 апр 2020 10:15, Нели Христова
33
Само за ден – Джеф Безос е с $6 милиарда по-богат
Снимка: БГНЕС

Докато едни губят пари и работа заради COVID-19, един от най-богатите хора в света, Джеф Безос, продължава да печели. Само за ден той увеличи състоянието си с повече от 6 милиарда долара, съобщават от списание Forbes. Това се дължи на ръста на акциите на Amazon.

Според него във вторник при приключването на търговията на фондовата борса в Ню Йорк стойността на акциите в най-големия онлайн търговец на дребно в света е нараснала с 5,3%, достигайки рекордните 2238 долара за брой. Така богатството на Безос, който притежава дял от 11,2% в корпорацията, рязко се увеличи до около 6,4 млрд. долара (около 5%) до $138 млрд. Освен това, състоянието на бившата му съпруга Макензи Безос, която в резултат на развода с милиардера стана една от най-богатите жени в света, се увеличи по време на търговската сесия с 2,2 милиарда долара - до 44,8 милиарда долара.

На 7 април Forbes за трети пореден път постави Безос на първото място в списъка на най-богатите хора на света. По това време, според оценките на експертите на списанието, състоянието му е оценено на около 113 млрд. долара, като е намаляло с 18 млрд. долара през годината. Второто място е заето от един от основателите на Microsoft Бил Гейтс с богатство от $ 98 млрд. Генералният директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно се изкачи на третото място, като състоянието му се оценява на 76 милиарда долара.

По-рано ръководството на Amazon обяви наемането на допълнителни 100 хиляди, а след това и още 75 хиляди служители. Освен това компанията информира за решението да увеличи часовата заплата на служителите с 2 долара в САЩ, с два канадски долара - в Канада и с две евро - в много страни от ЕС. Компанията предприе такива мерки за справяне с поръчките, чийто обем значително се увеличи поради затварянето на магазините на дребно заради пандемията от новия коронавирус.

Amazon, продаваща продукти и услуги по интернет, е основана от Безос в Съединените щати през 1994г. От продажбата на книги и музикални записи корпорацията постепенно премина към продажба на видеозаписи, видео игри и потребителска електроника, а също така беше първата в Съединените щати, която предложи на потребителите на своя уебсайт услуга за платен филм за изтегляне с възможност да ги гледат без интернет връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
аьаьаьаьаь преди 4 години
До ВъпросчоКогато спреш да мислиш за хладилника и даваш работа на друти, вече си минал на друго ниво и не те интересува с колко си богат и дали ще си изхарчиш парите. Парите губят значени и започваш да си създаваш друга ценностна система, като постигнати цели в живота и т.н. , а Българите сме доста далече от това, дори и милиард да имаме. Просто защото крадем парите, а не ги изкарваме с мисъл. (говоря за богатите милиардери в БГ)
25
0
 
6
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
Интересно , какво ли прави с тези стотици милиарди другарят Безос ? И той , като нашите комунисти, има един стомах и един г.з ! Тези стотици милиарди не могат да ги похарчат цял живот , но продължават да трупат ! Дали си броят стотинките на края на месеца ? Дали имат хладилник и дали в него има храна ? Дали знаят какво е да нямаш пари да си платиш тока ? Много интересно !
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Джеф ! Обожавам " АМАЗОН"
23
1
 
4
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Честито, Безос!
22
2
 
2
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хахахаха,колко ви платиха казвайте
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Така е Ротшилд и илюминатите плащат на днес бг да правят реклама на Амазон. Сега като ви вкарат чипа с ваксината за короната няма да имате избор заради 5Г мрежата!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Понякога се чудя какво е в главите ви и как виждате света около вас... ама сигурно ще се депресирам много.
19
2
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Ти сляп ли си, че пише, че това е рекламна статия?! Кой, какво е закъсал!? Всеки сайт се издържа от реклами.
18
1
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Е ти толкова ли си зле, че не можеш сам да си провериш колко са платили?! Не виждаш ли, че пише, че е спонсорирана. Спонсорирай и ти и си пусни твоя статия. Що за глупав въпрос... И това ли не можеш да провериш колко струва?!
17
1
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хяхаха,след малко ще изтрият въпроса ми,очевадно е че сте го закъсали финансово щом публикувате платени статии
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ще е, докато все още има пуяци, които да си дават парите на Amazon, след всичките разкрития за данъчни измами, трудова експлоатация, прикриване и уволнения заради пандемията и т.н. и т.н.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално всеки пазарува онлайн. Аз имам може би 20% ръст на продажбите в моя онлайн магазин този месец в сравнение с миналата година след като март беше почти умрял.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, бих си издирил един коментар, който писах преди няколко седмици как се чака огромен скок на акциите на компании, които предлагат streaming съдържание като Amazon, Netfliх, Apple- всичките имат ръст за последния месец средно с около 25-30%, именно заради кризата- всеки търси забавление и потреблението е огромно в момента. Пак ми пляскахте минуси как съм си фантазирал, нямал съм акции никакви... Е, имам и на Apple, и на Amazon, и на Netflix. Дадох съвет в какво да вложите, ама на...
13
1
 
2
 
! Отговори
турчина преди 4 години
за по горната статия ги питам,щото там недават да се коментира
12
1
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Какво общо има компания за спортни залози с тази статия, би ли обяснил?!
11
4
 
5
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хахахах,колко ви платиха от efbet за статийката?
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална новина. От години влагам в криптовалути, инвестиционни фондове и акции. Конкретно на Amazon имам акции, но не много. Ако в момента ги продам, ще спечеля над 40к долара. На времето ви образовах на тема криптовалуди- само минуси ми пляскахте и ви обясних как IT секторът в София ще направи стотици хиляди и така и стана. Купихме bitcoin-и на времето за по 500$ и продадохме за 15000. Аз още си пазя 4 за черни дни, отдавма съм си избил вложенията в пъти. Инвестиционни фондове- също.
9
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ПАРИ НА ХАРТИЯ НО НЕ И В НАЛИЧНОСТ. НА ХАРТИЯ 240 МЛР. ДОЛАРА А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НАЛИЧНИ 70 МЛР. ДОЛАРА. ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ СА БОРСИТЕ. ДНЕСКА ИМА А УТРЕ МОЖЕ И ДА ФАЛИРА КАКТО ИМА МНОГО СЛУЧАИ.
8
0
 
7
 
! Отговори
//\\ преди 4 години
То в този бранш е като да ходиш по тънък лед. Един ден се събуждаш и разбираш, че си натрупал още няколко милиарда, но има и дни в които научаваш как си загубил няколко милиарда.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криза е все пак. Нормално е богатите да стават още по-богати. И тази криза, както миналата, е повод да се напечатат пари и да се дадат на богатите. Един ден ще има инфлация, но тя няма да е за богатите, защото те вече ще са усвоили парите.

Спонсорирани публикации