Ще ни излезе ли по-скъпа трапезата за Великден?

Агнешкото се продава с лев повече от миналата година
16
Ще ни излезе ли по-скъпа трапезата за Великден?

Няма сериозно повишение на цените преди великденските празници.

Този Великден агнешкото ще ни струва с лев повече от миналата година. Причината е кризата с коронавируса, обясняват търговците.

Ако искаме агнешко на трапезата ще трябва да отделим между 12 и 14 лева за килограм. В сравнение с предишни години този път търсенето рязко е намаляло, а цели агнета почти не се купуват.

Непроменени остават цените на яйцата – между 25 и 30 стотинки. По-скъпи в дните преди Великден са най-търсените зеленчуци – марули, репички и домати.

Повечето клиенти признават, че ще посрещнат празниците по-скромно и няма да могат да отделят много пари за трапеза.

Търговците пък казват, че масово хората пазаруват по-малко в сравнение с други години.

Вижте ще в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, хората пазаруваха като за последно! Количките препълнени да горе. Едвам ги бутат. Млади, стари нарамили агнешки бунтове. За бира да не споменавам:стекове се носят, по няколко. Та не знам дали е скъпо?!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките спекуланти отдавна вдигнаха цените.
9
1
 
2
 
! Отговори
Wutte von Pernik преди 4 години
Ооооооох...Аз веке се наядох!Жъ са пукнъ!!Веке нема да купувъм ништу, оти не моем фо ууусффоим!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се наядохте ве ..
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То българинът от 5 седмици празнува Великден. Оял се е, опил, охарчил. Откъде апетит и пари да празнува пищно в неделя? Аз лично винаги съм се хранил умерено, а пиене чаша вино на седмица. За да бъда здрав и след 20 години, а не да обикалям болниците за дробове и бъбреци.
6
1
 
15
 
! Отговори
Loopianix преди 4 години
Абе тия журналисти по коя земя ходят и къде ги гледат цените или могат само св...ки да правят на властта, очевидно!?!??Агнешкото средно за 16 лв. в магазините.Доматите, краставиците, салати - 100+% спрямо няколко дни. Видях и потресаващата цена от 6 лв. за килограм домати.Ходих до магазина - почти няма хранителна стока, която да не е повишена средно с 20-30%.И това на фона на масова и растяща безработица и намалени заплати на все още работещите. Някой, вярва ли все още на Щаба и Боце???
5
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Напротив! Всичко е на половин цена, съпричастни са с потребителите. Агнетата, яйцата, марулите, всичките в Китай са расли. Достави ли са ги изгодно. Спекула няма....
4
0
 
18
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Цените в малък провинциален град са:ДНЕС:Салатки - 1.50Домат - 3.69Краставици - 3.6911.04.2020:Салатки - 0.60-0.80Домат - 1.80-2.50Краставици - 1.60-2.80Това ако не е увеличение. Но да благодарим на управлението родно
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В хипер мега ултра гига маркетите ще трябва да организират традиционна българска ***.
2
1
 
6
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Нямам намерение да им пълня гушките,да дигат цените ,след 10 май отивам и си купувам 2 шилета и на буркани,цените след Гергьовден падат,обаче аз си плащам на овчарите колкото трябва,марули.лук ,репички вземам от една бабичка,дето си гледа в двора,козунаци си правим,курабии също.Просто от години сме така,хем по евтино живея,хем и не се гърбя с работа за да печеля повече.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ни излезне по-скъпа трапезата.