15 машини пристигнаха в Русе, ще полагат тръбите на "Балкански поток"

Превози ги най-големият български речен кораб "Джъмбо 3"
29 апр 2020 17:15, Анисия Иванова
6

15 верижни машини, които ще полагат тръбите на "Балкански поток", пристигнаха по река Дунав в Русе. Те са превозени от най-големия български речен кораб "Джъмбо 3" по поръчка на италианска фирма.

От Русе машините ще бъдат транспортирани към Търговище, където вече са направени изкопните работи по газопреносната мрежа, съобщи Bulgaria ON AIR.

Верижните машини, поръчани от Германия, са натоварени в пристанището в Пасау. За да се свалят от кораба на брега в Русе, се наложи да се ползва плаващия кран "Титан", който вдига до 100 тона товари.

14 от машините ще се ползват за полагане на тръби, а най-голямата е предназначена за огъването им. Пристигат по Дунав, защото това е най-евтиният превоз.

Трасето на преносния газопровод, който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области. До момента по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
До Хан Крумправ си крумчо аз от нашето село не съм излизал и какво ли знамама един братовчед на кунка ми дето е роднина по бащина линия на втория ми дядо от стринкината страна дето познаваше свако си бегло заради втория си братовчед по майчина линия мечтаел да стане морски та именно той видял зад завоя на видин една гемиийка на два етажа със тъмни стъкла и капитан с бяла шапка та само това сам чувал и знам
4
6
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До бай ганюАма ти верно си Бай *** в червен социалистически вариант. Какво очакваш от един речен кораб плаващ по Дунав при дълбочина понякога около метър.Ама от дървена червена чутура как да се очаква мисловен процес.
3
2
 
0
 
! Отговори
хъша преди 3 години
ехеее ботев би завидял на тази гемийка
2
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
наистина ли този шлеп е най големия наш речен кораб?аууу каква гордост какво величие сме имали та на изток от нас никой няма такова чудо а камо ли на западвече ще съм горд какви супер техически средства имаме с ненадмината мощ и технологии за завиждане в 21 - ви век(опсс грешка май сме още във 19-ти век)
1
3
 
4
 
! Отговори
15/15 преди 3 години
И защо трябва да плащаме кюнеца за Сърбия, ката Бг няма никаква полза от тази тръба?