Пътниците на Ryanair могат да си получат парите след година?

Компанията препоръчва те да приемат ваучери
29 апр 2020 20:00, Нели Христова
15
Пътниците на Ryanair могат да си получат парите след година?
Снимка: БГНЕС

Пътниците на Ryanair са объркани - много от тях не знаят дали ще получат парите си за отменените полети тази година.

Още по темата

"Изглежда, че Ryanair отново променя крайният срок. Чудя се дали не се опитват да отлагат връщането на средствата в продължение на година?", казва пътничката Лиза Шексшафт пред The Independent. Тя не е единственият потребител с подобно притеснение.

В Twitter Даниел Куп пише: "Ryanair, не искам парите си след година, искам ги сега. Не сте спестовна сметка, не се държите като такава. Държите парите ми като заложници."

Според европейските правила, компаниите трябва да върнат парите за отменени полети в рамките на седмица. Но заради кризата, която предизвика COVID-19, много от тях не успяват да се справят. Преди време Ryaniar обеща, че ще върне сумите до 20 дни след отмяната на полетите. Десет дни по-късно, потребителите получиха нов имейл - че тяхната заявка е на опашката и чака да бъде обработена.

Поредният имейл, разпратен от Ryanair е именно този, който предизвиква притеснението. Той гласи, че пътниците, които не са избрали да получат ваучер или да заменят билета за друг полет, ще трябва да изчакат кризата да свърши, за да им бъдат върнати парите. Много от потребителите също така са получили и имейл, който настоявал те да се съгласят да вземат ваучер.

"Ваучерът е валиден 12 месеца и може да бъде използвал за бъдещите ви пътувания. Ако не използвате ваучера в посочения срок, парите ви ще бъдат върнати", гласи още имейлът.

Говорител на авиокомпанията заяви пред The Independent, че връщането на парите са бави, защото заявките са 10 хил. пъти повече, отколкото в нормално време. А имейлът за ваучерите се изпращал автоматично, за да знаят пътниците, че имат и друг вариант.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Ано преди 3 години
До 123Аре спри с тоя евтин хейт. Ситуацията е такава, че на много авиокомпании телефоните прегряват. Нормално е да е трудна връзката. Има си имейли за тази цел и от опит казвам, че там отговори има.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих взел ваучъра без да ми мигне окото. Ще спестя доста пари за следващия ми полет защото цените на билетите след падане на забраните ще е до небесата...
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо се получава така. Аз трябваше да пътувам от Австрия до България на 30-ти април и с връщане на 12-ти май. Не помня точно, но преди повече от месец Ryanair ме предупредиха, че полетът ми от Австрия е отменен и ми предложиха да отменя и тоя на връщане. Направих го и си получих парите за около една седмица. Никакъв проблем не съм имал.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен,,Bulgaria Air връщат ли парите ?Връщат,бе!Наистина!Утре!Само,че утре като си поискаш парите,казват не днес,а утре!
7
0
 
0
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Имах планиран полет до Барселона на 5-ти Май и от България въздух го отмениха , като предлагат опция за избиране на друг полет до всяка една от директните им дестинации за срок от една година. Обаче още не са ми отговорили на молбата. Да видим какво ще стане.А Wizz Air са големи ***.Пуснах молба и ми издадоха някакъв номер с който като се свържа с тях трябва да го кажа за да ми дадат информация за статуса на оплакването/молбата.Днес им се обадих и казаха ,че не могат да ми дадат информация..
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Типична ситуация за лоукостърите. Нормалните компании го нямат тоя проблем."---Това не е вярно. Почти всички авиокомпании, вкл. национални превозвачи, го ИМАТ тоя проблем. Луфтханза, Бритиш, Еърфранс и др. искат даже държавна помощ, за да оцелеят. Някой да си е получил пари от България ер?
5
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 3 години
Елате да видите уизеъра дали връщат, всички една пичка ги е раждала тези измамници.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично арменския поп ще връща парите.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги Ти не можеш да закасняваш със вноските но те да евреин не краде той бере
2
6
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Типична ситуация за лоукостърите. Нормалните компании го нямат тоя проблем.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bulgaria Air връщат ли парите ?

Спонсорирани публикации