Предприемач: Няма риск от срив в цените на имотите!

Покупателната способност все още на добро ниво
119

Категорично няма риск от срив в цените на имотите. Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" председателят на Асоциацията на строителните предприемачи Георги Шопов.

"В една пазарна икономика цената на нещо се променя, когато има промяна в търсенето и предлагането. За добро или лошо, все още търсенето е по-голямо от предлагането, поради което цената е голяма", обясни той.

По думите му друг важен фактор, който влияе на цената, е покупателната способност.

"В България тя все още е на сравнително добро ниво. Има много важен показател, който измерва покупателната способност - това е отношението на цената на кв.м. към средната заплата. За София с една заплата можете да купите 0,8 кв. м. площ. В Мюнхен този показател е под 0,1 кв.м.", допълни председателят на Асоциацията на строителните предприемачи пред Bulgaria ON AIR.

"Цените на имотите за последните 2 месеца са се увеличили, но цените на наемите падат. Това се предопределя от това, че доста хора, заети в най-засегнатите сектори, ползват квартири", заяви Шопов.

По думите му това са хора, които изпадат в невъзможност да плащат за квартира и затова ги освобождават, което води до намаляването на наеми.

Той каза още, че не се наблюдава ръст на хора, които имат желание да си купят къща и че кризата не би могла да повлияе на такова важно решение.

Шопов бе категоричен, че и преди и сега една от най-сигурните инвестиции е тази в недвижимите имоти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тогава защо ни го повтарят това всяка седмица.Аз пък познавам няколко брокерчета ,на които телефончетата от седмици не са им звънели.Ама всичко ще се оправи ,що го казва баш лъжеца.
9
2
 
35
 
! Отговори
обява преди 3 години
Заменям 10 етажен хотел в слънчака за панелка в София .
8
1
 
56
 
! Отговори
Tomorrow преди 3 години
Този чува ли се какво говори и на какво ниво са ми разсъжденията. Наемите падат, а те са доста свързани и с покупката на имоти. Когато наема е нисък а лихви и само участие се увеличават и времената са несигурни дали пък няма доста бъдещи купувачи да отложат покупката. Когато хора оставят и освобождават квартири това дали не е показател за влошаване на икономиката и спирачка за имотни покупки. Ясно е че на господина не му се иска да спрат златните времена на 300% маржове, но натам отиват нещата..
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да падат, и кредитите сами ще се изплащат.... без работа.
6
9
 
25
 
! Отговори
жужу преди 3 години
Срив става тогава, когато никой (т.е. малко хора) го очакват. Когато всеки очаква да се срине това или онова, никога не се срива нито едното, нито другото. Ще се срине нещо, което тълпата не предполага. И това е нормалният кръговрат - за да спечелят малко хора много пари, трябва много хора да загубят повечето си пари. Няма как да стане ако го очакват.
5
1
 
41
 
! Отговори
V преди 3 години
Вземайте .Не остана .Вишите ченгета на герб вече взеха по 6 апартамента. Няма да останат .И няма кой да постори .
4
4
 
32
 
! Отговори
Дърт комунист преди 3 години
Ко каза ко...? Поживьом, увидем.... На есен....
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неизбежен е срива.Макар че няма да е много рязък .До към 30 процента някъде ще е спада на цените на имотите .
2
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро ще растат защото ни чака голяма инфлация.
1
4
 
54
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Аммммм, Аммммм няма да падат цени, аааамииин.Не само ще падат, а ще се сгромолясат.

Спонсорирани публикации