Обновяването на туристическия портал струвало 70 хил. лв.

Министерството: Дизайнът е оригинален, съобразен с бранда
Обновена: 4 май 2020 15:57 | 4 май 2020 15:57, Веселина Йорданова
10
Обновяването на туристическия портал струвало 70 хил. лв.

Обновяването на туристическия портал на България е струвало 69 840 лв. без ДДС. Това е отговорът на Министерството на туризма след отправено официално запитване от БГНЕС. Изготвянето на първоначалната версия е възлизало на 1 464 464,00 лв. без ДДС.

"Освен направения редизайн при обновяването на актуалния в момента сайт са включени и редица други дейности като: необходими настройки и програмиране, наливане на цялата информация, създаване на адаптивен/флуиден дизайн, който да позволява лесна навигация и на мобилни устройства и таблети, интеграции с други медии и мрежи, cms – система за управление на съдържанието и други системи и др. Използвани са различни програмни езици, като са разработени и специални модули и системи", посочват още в отговора си от ведомството.

След като през 2011 година бе представена версията на https://bulgariatravel.org/ – проект, изпълнен по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 – 2013, когато все още Министерство на туризма не съществуваше като самостоятелно ведомство (то бе създадено като такова през 2014 г.), през тази година сайтът бе обновен. Новата версия обаче предизвика и недоволството на част от бранша.

В становището си от министерството са категорични, че в разработването на сайта не е използван шаблон (темплейт). Дизайнът е оригинален, авторски, съобразно бранда - лого, цветове, форми и шрифтове. Функционалността също не е на база темплейт, а е изградена на база поставени изисквания и информационна основа съществуващия до момента уебсайт, посочват още от ведомството.

Сайтът е достъпен на 4 езика – български, английски, немски и руски език. От министерството посочиха още, че според потребностите и постъпилите заявки за поддръжка на сайта ще са ангажирани между 1 и 5-ма души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто пуснете сайта в PageSpeed Insights - инструмент на Гугъл за бързината на страници от което зависи и колко ще се показва страницата в търсачката.Според Гугъл страницата не е оптимизирана въобще и е с много ниска скорост и на мобилни и на настолни устройства. Аз резултат 2 от 100 не бях виждал за каквато и да е страница, камо ли представителна и професионална...
8
1
 
2
 
! Отговори
Дуро преди 3 години
Изгладнели хората,изгладнели,преди с милиони,сега с хиляди!Само да има кой да плаща!Има- народа на първа линия!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са 84000 лева с ДДС.Влязох в сайта. Ужасен е.Много, ама много бавен, няма стъпка назад, съдържанието не върши работа. Човек по-скоро би се отказал да дойде в България, ако се опита да научи нещо от този сайт.
6
1
 
2
 
! Отговори
Велизар преди 3 години
Сайта е с приличен дизайн, но само до тук. Изключително постна информация, много правописни грешки и никаква уникалност.
5
2
 
3
 
! Отговори
K6 преди 3 години
,има нещо ужасно изкривено 1.5 милиона за статичен сайт който всеки ученик може да направи на wordpress , dnes.bg по добре не публикувайте такава информация
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това излишно министерство защо не са го закрили още питам и защо не са наказани още виновните питам
3
1
 
3
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Като видях сумата милион и половина помислих, че ще е някакъв мега якия сайт. Отварям и... Разочарование... Някой мазен чичко (лелка) си прибра една стабилна сумичка. Но вижте водещия клип. На мен ми допадна много. Браво на хората, които стоят зад направата му. Само една дребна забележка - много е разбъркан. Сезони, мотиви, таргет група.. всяка секунда е за себе си. Въпреки това много ми хареса. Браво! :)
2
5
 
5
 
! Отговори
инжектопляктор преди 3 години
а СтаниШеф по времето на тройната ламя даваше по 700 хил лв. за сайт без дизайн.кой краде повече, а?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйцата на очи в морето къде отидоха? Все пак струваха 2 млн. лв.

Спонсорирани публикации